Kontakt os






 

'Broen' vender tilbage på DR1 med fjerde og sidste sæson
Torsdag 7. december 2017
Af Redaktionen
 
DR1's søndagsdramaserie 'Broen' vender tilbage med Henrik Sabroe og Saga Norén, som kører Porschen i stilling til den fjerde og sidste sæson af den dansk-svenske krimiserie. Der er sæsonpremiere den 1. januar kl. 21. Derefter sendes serien de efterfølgende syv søndage kl. 20 på DR1.


En kvinde myrdes brutalt ved broovergangen Peberholm mellem Danmark og Sverige. Det viser sig, at ofret er Margrethe Thormod, som er direktør for Udlændingestyrelsen i København. Motivet gemmer sig muligvis i en skandale i forbindelse med en udvisningssag, som Margrethe var involveret i op til mordet.

Henrik Sabroe begynder sammen med sin danske kollega, Jonas Mandrup, at udrede det makabre mord. Han savner sin kollega og nære ven Saga Norén, som sidder i kvindefængsel i Ystad, dømt for mordet på sin mor. Henrik besøger hende ofte og efterspørger nu hendes hjælp i sagen om mordet på Margrethe Thormod. Saga afviser blankt at kunne være behjælpelig i opklaringen, da hun ikke længere er politibetjent. Det samme gælder i sagen om Henriks to savnede børn, hvor hun ikke længere vil hjælpe ham i eftersøgningen, og Henrik er tæt på at opgive håbet.

I sidste sæson af 'Broen' udfordres både Saga og Henrik på et personligt plan. Deres specielle relation sættes på en hård prøve, og endnu engang vil hændelser fra fortiden dukke op – og når serien ender, er intet længere det samme for de to.

I 'Broen IIII' (som DR benævner den 4. sæson) er identitet et omdrejningspunkt igennem serien, hvor konkrete spørgsmål om identitet bliver blandet med mere eksistentielle. Hvem er jeg, hvem vil jeg være, og hvordan opfattes jeg af andre, er spørgsmål som vil blive stillet og måske blive besvaret.


Både nye og velkendte ansigter

Thure Lindhardt er tilbage i rollen som den danske betjent, Henrik Sabroe. Han spiller over for den svenske særegne kriminalbetjent Saga Norén, spillet af Sofia Helin. Blandt de øvrige danske medvirkende i sæson fire af 'Broen' kan nævnes Mikael Birkkjær, Sarah Boberg, Julie Carlsen, Lars Ranthe, Thomas W. Gabrielsson, Elliott Hove, Fanny Leander Bornedal, Charlotte Fich, Sandra Yi Sencindiver og Patricia Schumann.


Samarbejde på tværs af Øresund

'Broen IIII' udspiller sig, som i de forrige sæsoner, i grænselandet mellem København og Malmø, forbundet af Øresundsbroen. Skuespillere og produktionsholdet bag serien er ligeligt svenske og danske, og blandt seriens hovedfunktioner er hovedforfatterne Camilla Ahlgren og Hans Rosenfeldt, instruktør Rumle Hammerich og konceptuerende instruktør Henrik Georgsson. Serien er produceret af Bo Ehrhardt fra Nimbus Film i Danmark og Anders Landstöm fra Filmlance International i Sverige, i samarbejde med SVT og DR.

Pil Gundelach Brandstrup, der er kanalchef for DR1, er glad for og stolt af de tre foregående sæsoner og siger om den kommende sæson af ’Broen’:

"Serien udvikler sig for hver sæson, og i denne fjerde og sidste sæson får vi på fornem vis samlet trådene og får en forløsning og afslutning på tre sæsoners højspændt drama. Der bliver stiller skarpt på identitet, hvor vi blandt andet kommer tættere på Sagas og Henriks karakterer og udfordringer, og bliver klogere på, hvem de er. 'Broen' er efter min mening fremragende drama, og vi er i DR stolte af at være en del af det nordiske samarbejde, som har skabt serien. Med de nu fire sæsoner af 'Broen' er vi med til at skabe en fælles fortælling på tværs af Øresund - en fortælling som jeg glæder mig til igen skal samle både svenskerne og danskerne."


International anerkendt dramaserie

Udover Danmark og Sverige så er 'Broen' på tværs af sæsoner indtil nu solgt til og vist i 188 lande, og serien er derudover produceret i to remakes; 'The Tunnel', som finder sted mellem Storbritannien og Frankrig, og 'The Bridge', som udspiller sig mellem USA og Mexico, og en tredje er på vej; 'Мост', som foregår i grænselandet mellem Rusland og Estland.

Desuden har 'Broen' haft succes på mange festivaler, hvor serien bl.a. er blevet belønnet med den prestigefyldte pris 'Golden Nymph' for Bedste Europæiske Dramaserie på 'Festival de Télévision de Monte-Carlo'. Derudover modtog serien i 2016 'Kristallen-prisen' for 'Årets TV-drama' i Sverige, og i 2015 hentede 'Broen' hele to priser ved 'The Internationale Drama Award', henholdsvis 'Bedste tilbagevendende dramaserie 2015' og 'Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie i 2015'.

'Broen' har desuden i 2012 fået prisen for 'Årets bedste europæiske tv-dramaserie eller –føljeton' og 'The International TV Dagger Award' for at være 'Den bedste internationale tv-serie i kriminal- og thrillergenren'.

Foto: Henrik Sabroe og Saga Norén vender nytårsdag tilbage i DR1's søndagsdramaserie 'Broen IIII' (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002