Kontakt os






 

DR3 gør op med kropsidealer
Mandag 11. august 2014
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der har aldrig før været et så ekstremt fokus på menneskekroppen som nu. På den ene side bliver vi - i gennemsnit - federe og federe. På den anden side er vi besatte af kost, træning og skønhed. Det kigger DR3 nærmere på - i to forskellige programserier i næste uge.


DR3 tager opgaven om at oplyse om kroppens sande udseende alvorligt og sætter fokus på kroppen med to nye programserier: 'Gennemsnitlig krop' om den almindelige krop, og 'Min krop til skræk og advarsel', hvor 12 danskere advarer og viser deres ødelagte kroppe frem. Begge serier har premiere i næste uge - uge 34.


Opgør med fordomme og idealer

Hele 70 procent af kvinder har deller, 62 procent mænd piller næse, 35 procent af kvinders ene bryst er større end det andet, 80 procent af mænd slår prutter hver dag og kun omkring hver fjerde synes, de lever op til samfundets skønhedsidealer.

'Gennemsnitlig krop' udforsker kroppen - ikke som den fremstår i reklamer og på internationale catwalks, men som den faktisk ser ud.

Med udgangspunkt i en stor landsdækkende undersøgelse gør DR3 op med fordomme og idealer og tegner et realistisk billede af kroppen. En modig gruppe danskere smider tøjet i en varm sauna og deler alt, hvad der er at vide om deres kroppe.

Redaktør på DR3, Julie Schytte Ralund, forklarer om valget af programmet:

"Vi ser enormt mange desillusionerede mediebilleder af kroppen i dag, og det er med til at ændre vores selvopfattelse. DR3's undersøgelse peger på, at der er mange, som er utilfredse med sin krop - bl.a. vil trefjerdedele af de adspurgte danskere gerne tabe sig. Det tager vi alvorligt, og vi synes, det er vigtigt at give et sandfærdigt billede af, hvordan den almindelige krop ser ud i al pomt og pragt."

'Gennemsnitlig krop' arbejder sig fra top til tå, når der zoomes ind på danskernes syn på egen krop med første program lørdag den 23. august om håret - og slutter med fødderne i sidste program. 'Gennemsnitlig krop' vises i otte afsnit og er en føljeton af programrækken 'Gennemsnitlig sex'.


Alvorlig advarsel fra ødelagte kroppe

Modsat den almindelige krop stiller DR3 også skarpt på, hvor store konsekvenser kroppen kan få i jagten på et bestemt udseende.

I 'Min krop til skræk og advarsel' blotter 12 danskere deres ødelagte, nøgne krop.

De viser, hvordan deres operationer med plastikkirurgi, brug af solarier, bodybuilder-træning og mad, har fået katastrofale følger og mén resten af deres liv. De viser deres krop som skrækeksempel for at advare andre mod at arbejde mod et skønhedsideal, som kan koste dem deres ve og vel.

DR3 zoomer ind på kroppen, når 'Min krop til skræk og advarsel' har premiere om en uge - mandag den 18. august og 'Gennemsnitlig krop' vises torsdag den 21. august - begge dage klokken 21.30.

I samme uge sætter DR3 ydermere fokus på kroppen med DR3-dokumentaren 'Skønhedsdronningen er en mand!' mandag den 18. august klokken 20.30, 'Besat af tatoveringer' torsdag den 21. august klokken 20.45 og det amerikanske komediedrama 'Bryst-kongerne' torsdag den 21. august klokken 22.30.


Foto: Første afsnit af 'Gennemsnitlig Krop' omhandler håret. Både det vi ikke kan få nok af på hovedet, og det som - for alt i verden - skal fjernes andre steder på kroppen. Derudover møder seerne Sophie, der fra dag til dag mistede det meste af sit hår.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002