Kontakt os






 

177 ansøgere til ledig tv-sendetid - men ingen fra Folkekikren
Onsdag 15. juni 2011
Af Eric Larsen
 
Ledige sendetidstimer for ikke-kommercielt tv i MUX1, både regionalt og i de landsdækkende bånd, har netop været udbudt som ledige. I alt er der indkommet 177 ansøgninger. Men kigger man ansøgerfeltet igennem, finder man en stor gruppe gengangere, som forsøger at få foden indenfor i så mange regioner som muligt. Mest overraskende er dog fraværet af Folkekirken. I det oprindelige sendetidsudbud i 2009, følte Folkekirken sig tilsidesat til fordel for bunkevis af tilladelser til frikirke-tv. Men denne gang har Folkekirken slet ikke søgt om sendetid.
Sendetidsfordelingen i de 8 regionale lokal-tv-sendesamvirker er her efter to år fuld af huller, da stribevis af stationer har givet op eller har fået inddraget tilladelsen. En række frikirker med store tv-drømme har da også måttet se dem briste, selv om alt så lyst ud, da de fik lokale sendetilladelser i bundter. Men både TV7 (www.helsingorfrikirke.dk) og Glory TV (www.glorytv.dk) fik deres tilladelser inddraget, UCB-TV (www.ucbmedia.dk) afleverede selv sine tilladelser igen efter uenighed med Radio/tv-nævnet – de har dog nu søgt om at måtte sende igen – og senest er programmerne fra DKNET-TV (www.dknet-tv.dk) blevet afløst af sort skærm.

I de landsdækkende sendebånd har 4 af de 15 oprindelige stationer opgivet deres sendetid, nemlig Kvindekanalen, TV Dynamis, Canal Africa og NGO-TV. Men selv om det mest er den uattraktive nat-sendetid 02.30-03.00 plus et par formiddage 9-10, som p.t. er ledig, er der 16 håbefulde ansøgere, som gerne vil udnytte sendetiden – og måske også have del i de støttekroner som følger med.

Men som tidligere nævnt var der for to år siden stor utilfredshed fra Folkekirken, da man følte sig forbigået i forbindelse med uddeling af landsdækkende sendetid. Et tv-projekt 'Folkekirken I Farver' med tv-præsten Egon Lausen som tovholder var dengang på spring til at gå i æteren. Her i 2011 var der så en oplagt mulighed for at komme med på vognen – men man har slet ikke søgt om sendetid.

Det er der til gengæld en række andre gamle kendinge, der har.

Blandt de 16 ansøgere til landsdækkende sendetid er der flere ansøgere med års erfaring fra de lokale tv-miljøer. TV-Glad (www.tv-glad.dk) har i mange år været de udviklingshæmmedes egen tv-station, og har i dag sendetilladelse i 4 af de 8 sendeområder, men vil nu også have landsdækkende sendetid. TV Mosaik København (www.etnic.dk) og Bosnisk TV Esbjerg (tidl. TV Mosaik Esbjerg, www.bhtv-esbjerg.dk) har i dag lokal sendetid i deres respektive områder, men har også søgt om at blive landsdækkende. Samme tanker har Odense Ser Rødt (www.osrtv.dk) som i dag sender på Fyn, og Nationnalpark Thy TV fra Midt/Vest-området (www.nationalparktv.blogspot.com).

Desuden har frikirken 'Carol Krogstrup Ministries' ansøgt om landsdækkende sendetid gennem to sendetilladelser, TOP TV/More2Life TV og The River of Life TV. Samt om ekstra sendetid i Hovedstaden. Den 'profetiske stemme' fra Helsingør kan i dag allerede ses via sendetilladelser i 3 af de 8 sendeområder (http://theriveroflife-ckm.com)

Men der er også ansøgninger fra producenter, som i forvejen kan ses i de landsdækkende sendetidsbånd. ANTV fra Aarhus (www.antv.dk) har søgt om mere landsdækkende sendetid end det, som man officielt har i forvejen. DanCom-TV (www.dancomtv.dk) sendte i mange år på Kanal København, og har i dag sendetilladelse i to sendeområder, plus at man får udsendt sine programmer i den landsdækkende sendetid via sendetilladelsen 'Lux1'. Men nu vil man have landsdækkende sendetid i eget navn.

'Words of Peace', med base i Words of Peace Global-fonden i Nederlandene, har søgt om sendetid til sine foredrag med den åndelige vejleder Prem Rawat - i 1970’erne kendt som Guru Maharaj Ji, lederen af 'Divine Light Mission'. Disse foredrag er tidligere blevet udsendt af sendetilladelsen U-lands TV i København, men udsendes nu om dage på sendetilladelsen MOVE TV i det landsdækkende sendebånd. Man har nu søgt om landsdækkende sendetid i sit eget navn – og man har søgt om at måtte sende lokalt i Hovedstaden, Østjylland og på Fyn. På hjemmesiden http://lokalt.sam-info.dk/#home kan man endda læse, at Words of Peace søger frivillige programlæggere, som vil hjælpe med at rotere de 30 bånd med udsendelser mellem de forskellige lokale tv-stationer.

Nogle helt nye ansøgere er Skelmose TV (www.skelmosetv.dk), ”Foreningen til fremme af almenaktuel tv, TV-NU” (ingen yderligere oplysninger) og 24/7TV-DK (heller ingen oplysninger, men de kan i hvert fald ikke sende 24 timer i døgnet i de landsdækkende sendebånd).

Og så er der selskabet Scandinavian Business News, som slår alle rekorder i ansøgninger om sendetid. Hele 15 ansøgninger er det blevet til, under navnene 'TV Business', 'Iværksætter TV' og 'TV Dine Penge'. Tre af ansøgningerne er om landsdækkende sendetid, de øvrige er fordelt over fem af de lokale sendeområder. Selskabet holder ifølge CVR-registret til i et sommerhus i Nordsjælland, men bag det står Torben Busekist, der om nogen har været pionér på medieområdet. I 1982 var han således ham, der fik startet Danmarks Erhvervsradio med et dengang landsdækkende netværk af radiostationer. I dag er han ifølge udlandsdanskernes hjemmeside http://www.lesdanois.dk/ flyttet til Frankrig, men sammesteds under 'profiler' kan man læse mere om hans karriere.

En lang række andre ansøgere har nu heller ikke holdt sig tilbage, hvad angår ansøgninger i bundter, men har dog nøjedes med at ansøge om lokal sendetid.

Som tidligere nævnt vil Pinsekirkens UCB-TV godt være med igen, og har indleveret ansøgninger om lokal sendetid i 7 af de 8 sendeområder (man har i forvejen Airport TV i Hovedstaden).

Familiekanalen/Pixio Studio fra Esbjerg (www.familiekanalen.tv) har ligeledes ansøgt om sendetid i de 7 sendeområder, man ikke dækker i dag. Stationen er stiftet af medlemmer af Mormon-samfundet, med det formål at samle alle samfundets gode kræfter om at styrke familien.

BLGM-TV fra Fyn har søgt om sendetid i alle 8 områder – også på Fyn, hvor de sender i dag. Stationens udsendelser kommer vidt omkring – besøg hos frikirker, opsange fra den personlige succestræner Christina Aros, og sammenklip af de sjoveste YouTube-videoer. En del udsendelser kan ses som net-tv på www.blgm.dk.

Silkeborg Lokal-TV, som den lokale frikirkepræst Carl-Erik Laursen står bag, har i dag sendetid i Østjylland samt i Midt/Vest-området – de har søgt om at måtte sende i yderligere fem sendeområder (www.silkeborglokaltv.dk).

Ovenstående var gamle kendinge. Derimod er det noget sværere at gennemskue, hvem der står bag følgende bundter af ansøgninger om lokal sendetid: 12 ansøgninger under navnene 'Udkants-TV', 'Ungdomsliv' og 'TV-Lokalsporten' – alle indsendt af 'Foxle'. Otte ansøgninger, en til hvert område, fra henholdsvis 'Eurozone TV', 'Gender TV', 'P.O.V.' og 'Presse TV'. Fem ansøgninger fra henholdsvis 'DG-TV', 'Dansk Lokal-TV' og 'Bolig-TV'.

Og sådan fortsætter listen. Det skal dog nævnes, at der er mange tilsyneladende helt lokale ansøgninger, som kun har søgt om sendetid i ét sendeområde. Og her finder man også et comeback: Jack Fridthjof og TV3 Østjylland, som i mange år kunne ses på den lokale TV Danmark-kanal i Aarhus, har søgt om at komme med på den digitale MUX.

Den komplette liste over de 177 ansøgere kan ses på www.bibliotekogmedier.dk.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002