Kontakt os






 

Forsvarsministeren angriber DR
Tirsdag 6. februar 2007
Af Thomas Nielsen
 
Forsvarsminister Søren Gade (V) angriber nu DR for at være skyld i "manipulerende tilgange, fejl, fordrejninger og bevidste udeladelser" i forbindelse med filmen 'Den hemmelige krig'. Angrebet kommer i et notat på 13 sider, som er offentliggjort på Forsvarsministeriets hjemmeside.
Forsvarsministeren skriver, at "DR-filmen 'Den hemmelige krig' synes præget af en manglende kvalitetskontrol i overensstemmelse med DR's vanlige standard". Desuden kritiserer Gade, at han ikke fik lejlighed til at se og kommentere filmen inden den blev sendt.

Det er Forsvarsministeriets opfattelse, at forsvarsministeren ikke måtte se filmen, da han i så fald "ville få mulighed for at gå i rette med påstandene inden filmens lancering," hedder det i notatet.

Til gengæld har der før biografpremieren "været løbende kontakt mellem f.eks. Frank Aaen (Enhedslistens forsvarspolitiske ordfører, red.) og instruktøren", hedder det i notatet.

DR og specielt DR2-chefredaktionen bliver angrebet for mangelfuld kvalitetskontrol i forbindelse med filmen. Ministeriet noterer blandt andet, at DR i sin egen redegørelse bagatelliserer "et par upræcise formuleringer" i filmen.

DR kritiseres også ligeud for ikke at forholde sig til instruktørens "selektive brug af information, fordrejninger, manipulation og bevidste udeladelser af information, som ikke passer ind i filmens plot".

Endelig rettes skytset mod TV Avisen, der anklages for i en række indslag at have brugt forkerte billeder, for udeladelser, fejl og misinformation samt tvivlsom dokumentation.

Se Forsvarsministeriets notat på:
http://forsvaret.dk/FMN/Nyt+og+Presse/Nyheder/FMN+dok+om+GB+film.htm


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002