Kontakt os






 

Stort set alt bliver flermedielt i DR Byen
Torsdag 23. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
DR vil udnytte de teknologiske muligheder fuldt ud til at producere både flere og bedre programmer i fremtiden. Derfor kommer stort set alle DRs redaktioner til at producere til både radio, tv og andre medier, når DR samler sine københavnske aktiviteter i DR Byen næste år. Fremover vil kun særlige områder som radiodramatik og orkestrene forblive begrænset flermedielle.
Det fremgår af planerne for DRs programproduktion i de kommende år, som DRs bestyrelse har fået forelagt.

DRs organisation er allerede blevet indrettet, så den passer til de nye tider. Og med flytningen til DR Byen vil de gamle bygningers fysiske barrierer for flermedialiteten være væk, ligesom mulighederne i de nye produktionsformer kan udnyttes til gavn for lytterne, seerne og brugerne af de nye medier.

"Nu hvor organisationen er på plads, og vi er parate til at udnytte mulighederne, skal DR til at ændre arbejdsprocesserne og kulturen. For flermediel produktion kræver både nye måder at arbejde sammen på, nye måder at tænke på og nye kompetencer hos mange medarbejdere. Det er en stor udfordring at udnytte disse muligheder fuldt ud i så stort et omfang, som vi ønsker det," siger DRs konstituerede generaldirektør Lars Vesterløkke.

Ét af stederne, hvor der skal arbejdes på en ny måde, bliver hos DR Nyheder. DR-bestyrelsens beslutning fra september 2003 om en selvstændig prioritering og redigering af Radioavisens og TV-Avisens udsendelser bliver fastholdt, men ved flytningen til DR Byen etablerer DR en tværmediel nyhedsdesk i form af et internt DR-nyhedsbureau. Tanken er, at medarbejderne her skal tage sig af de korte nyhedstelegrammer, nyhedsopdateringer og de helt korte nyhedsudsendelser, hvor hurtighed, troværdighed, præcision og kombinationsevne på tværs af DRs medier er en særlig kompetence og et vigtigt redskab for DR i nyhedskonkurrencen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002