Kontakt os






 

'The Crown' – en ny original serie fra Netflix
Fredag 14. november 2014
Af Karsten Jensen
 
The Crown, er den gribende fortælling, der strækker sig over flere årtier, om Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II og de premierministre, der formede Storbritanniens skæbne efter krigen. Serien får eksklusiv premiere på alle Netflix’ markeder i 2016.
'The Crown' er inspireret af det prisbelønnede West End-teaterstykke The Audience og har forenet forfatter Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon) med instruktør Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) og producer Andy Harries (The Queen). Et hold der til sammen deler seks Academy AwardⓇ-nomineringer.

'The Crown' fortæller historien indefra to af verdenshistoriens mest berømte adresser – Buckingham Palace og Downing Street 10. Vi følger de intriger og kærlighedshistorier, der lå bag de store begivenheder, som formede anden halvdel af det 20. århundrede. To huse, to sale, en krone.

Hver sæson af 'The Crown' vil udforske den politiske rivalisering og de personlige intriger, der udspillede sig igennem et årti af Dronning Elizabeth II regeringstid og samtidig udforske den hårfine balance, der var mellem hendes privat og offentlige liv.

Sæson 1 begynder med en 25-årig prinsesse, der konfronteres med den skræmmende virkelighed om at skulle lede det mest berømte monarki i verden, alt imens hun skal opbygge et forhold til den dominerende og krigshærdede premierminister Winston Churchill.

"The Crown er historiefortælling, der befinder sig et sted mellem tv- og biografformat og kommer fra en af Storbritanniens førende historieskrivere inden for moderne politik, klasse og samfund," siger Cindy Holland, Vice President of Original Content hos Netflix. "Vi er enormt stolte af at være det eksklusive hjem for en serie af Peter Morgan og Stephen Daldry, der helt sikkert vil fascinere og underholde seere over hele verden."

Left Bank Pictures Chief Executive, Andy Harries, siger: "Dronning Elizabeth II har regeret i en periode med hidtil uset kulturel og politisk forandring, og hendes indflydelse som monark har været universal. Peter er en forfatter, der i den grad lever op til sin position i branchen, og Stephen Daldry er en af de mest underholdende og originale filminstruktører i verden. Serien vil være kendetegnet ved at være enormt ambitiøs og overraskende og på samme tid indfange efterkrigstidens forandringer og kompleksiteter til perfektion."

"The Crown handler ikke kun om den kongelige familie, men om et imperium i nedgang, en verden i uorden og begyndelsen på en ny æra. Jeg er vildt begejstret for at blive genforenet med partnere fra film-, teater- og tv-verdenen i dette storslåede projekt, og så er jeg glad for at arbejde sammen med Netflix for første gang," siger Peter Morgan.

"Peter Morgans manuskript forvandler en turbulent periode i historien til en spændende historie i en liga for sig. Serien beskæftiger sig med både intime relationer og internationale anliggender, og jeg kan ikke vente med at vise The Crown til seere verden over på Netflix," siger Stephen Daldry.

The Crown er produceret af Left Bank Pictures i samarbejde med Sony Pictures Television. Morgan, Daldry og Harries vil fungere som executive producere sammen med Robert Fox og Matthew Byam Shaw.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002