Kontakt os






 

DR ønsker licensforhøjelse på 1.5 pct.
Mandag 14. november 2005
Af Karsten Jensen
 
DR er nu klar med sine ønsker og løfter til mediepolitisk aftale og DR bejler nu til politikerne for at få de ”rette” forhold for at kunne opfylde sine egne målsætninger og løfter når Folketinget i den kommende tid tager fat på at forhandle en ny mediepolitisk aftale på plads for perioden 2007-2010.
Oplægget kalder DR for 'DR for dig og hele Danmark - ønsker og løfter til mediepolitisk aftale 2007-2010', som DRs generaldirektør Kenneth Plummer mandag præsenterede ved et pressemøde i DR Byen. Udspillet er DRs bud på, hvordan DR fortsat kan varetage en central kulturpolitisk og demokratisk opgave for det danske samfund.

"Det er nu, vi skal forberede os på de nye krav, som allerede i dag bliver stillet til DR som landets mest mangfoldige medievirksomhed. Især ser vi tendensen hos de yngre generationer, der i stigende grad får deres informationer fra andre medier end radio og tv. Det kræver derfor både investeringer og beslutninger i dag at sikre public service for alle i fremtiden," siger DRs bestyrelsesformand Mogens Munk Rasmussen.

For fortsat at kunne levere de nuværende tilbud og samtidig tilbyde nyt danskproduceret indhold og nye modtagemuligheder, foreslår DR i udspillet, at økonomien fremtidssikres, ved at der i den kommende aftaleperiode sker et løft på halvanden procent i licensen - udover pris- og lønudviklingen. Samtidig opfordrer DR i en pressemeddelelse til, at det såkaldte licensloft fjernes.

Helårslicensen for radio- og tv er i 2006 på 2.090 kr. Licensforhøjelsesønsket (minus prisudviklingen) er på 1.5 pct. og vil hvis DR’s ønske politisk godtages udgøre 2.121,35 kr. Dog tegner der sig ikke politisk flertal en ren licensforhøjelse.

Derudover foreslår DR, at rettighedsreglerne moderniseres, så de svarer til det 21. århundredes digitale mediebillede. DR ønsker bedre muligheder for at tilbyde programmer, når folk har tid og lyst til at høre og se dem. Samtidig understreger DR i oplægget, at DR skal have en rimelig andel af de nye digitale frekvenser for radio og tv, og at det er vigtigt, at DR fortsat skal være en del af kabel-tv-pakkerne med en fastholdelse af 'must carry'-reglerne.

"Vi ser allerede, hvordan medieforbruget har ændret sig hastigt med internettet, SMS'er, bærbare MP3-afspillere og meget andet. Hvis vi også i fremtiden skal kunne levere public service til alle, skal alle også kunne modtage de public service-programmer, de ønsker - og de skal kunne gøre det, hvor og hvornår de gerne vil. Vi vil gerne fortsat give danskerne en fælles ramme og noget at samles om, men bliver der ikke taget højde for forandringerne, risikerer DR at blive overhalet af udviklingen, så public service kun bliver for de få," siger DR’s generaldirektør Kenneth Plummer i meddelelsen.

I oplægget kommer DR også med 10 løfter til hele Danmark, og her er nogle af forslagene blandt meget andet: særlige nyheder til børn, en ny børne-tv-kanal og ungdoms-tv-kanal på det digitale sendenet, mere dansk tv-dramatik, spil med public service-indhold, en særlig indsats for at handicappede kan deltage fuldt ud i samfundsudviklingen, en interaktiv historieguide på dr.dk og en ny dansk digital tv-kanal om historie.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002