Kontakt os






 

Disney lancerer mini stitcom
Onsdag 16. september 2009
Af Karsten Jensen
 
Disney Channel Scandinavia har udpeget det danske produktionsselskab Nobody til at udvikle et skandinavisk format af en sitcom kaldet 'Når klokken ringer'. Sitcom’en, der er planlagt til at gå i luften i starten af 2010, produceres i øjeblikket i Danmark og er med manuskript af parret Mette Lisby og Jesper Bæhrenz.
Parret Mette Lisby og Jesper Bæhrenz står bag udviklingen af manuskripterne til showet, som har fokus på otte nøglepersoners skæg og ballade i frikvartererne. Handlingen foregår i korridoren på en skole, lige udenfor overlærerens kontor og vinduet indtil deres verden er, bogstavelig talt, skolebygningens vindue.

I den amerikanske version af ’Når klokken ringer’, bruger karaktererne deres frikvarter til at finde på forskellige snedige planer – som omfatter alt fra at vinde en date med den kønneste pige til at forsøge at blive leder af diverse skoleklubber og sportshold.

Casper Bjørner, adm. direktør, Disney Channel Scandinavia siger:
”’Når klokken ringer’, er bare én af en hel stribe af lokale Disney Channel produktioner, som er planlagt til at blive programsat i 2010. Vi er begejstrede over at arbejde sammen med Nobody på denne spændende produktion – som markerer vores første lokale mini sitcom produktion i Skandinavien nogensinde. Disney Channel har også en enestående succes og erfaring med at udvikle nyt talent over hele verden – og det er spændende og gribende at være med til at byde morgendagens skandinaviske stjerner velkomne ombord.”

Serien på 25 afsnit består af 5 minutters episoder og er den første af den form for mini sitcom, som udkommer i Skandinavien.

Jacob Raben, direktør hos Nobody siger:
“Vi er naturligvis meget stolte over at have kvalificeret os til at lede denne produktion, som vil bringe Disney Channel og de skandinaviske markeder tættere sammen. At samarbejde med en højprofileret virksomhed som Disney Channel er noget, vi har arbejdet hen imod fra den dag, vi stiftede Nobody.”

Kreativ producer Sofie Nyholm tilføjer:
“Det er en fantastisk udfordring at producere en serie, som ikke bare lever op til den høje Disney standard, men også indeholder det særlige skandinaviske touch, der gør, at det lokale publikum kan relatere til serien.”

Disney Channels europæiske kortfilms hovedcenter i Italien blev etableret for at koncentrere sig om at skabe formater, som kan rulles ud internationalt. ’Når klokken ringer’, i det pris-vindende ‘Quelli del’Intervallo’ format, bliver i dag produceret lokalt i 13 forskellige lande over hele verden. Den amerikanske udgave af ’Når klokken ringer’ er allerede en succes i Danmark og er indtil nu blevet set af 1,3 millioner personer - heraf 402.000 børn.

Derudover er der etableret en Global Original Program Division i London sidste år, i april, med det formål at afsøge det største kreative talent i Europa til tv-shows på både det lokale og globale marked. Det har allerede lanceret en animeret version af Enid Blyton’s klassiker ‘De Fem’ med Chorion i maj sidste år og er i udviklingsfasen med en række andre projekter. Disney Channel Scandinavia vil også producere 'My Camp Rock', en musikkonkurrence for 8-16-årige skandinaver, baseret på originalfilmen og 'Camp Rock'.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002