Kontakt os






 

Jeppe Nybroe får 3 måneders pause
Fredag 3. august 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs nyhedschef Ulrik Haagerup ser meget alvorligt på indslaget om tilbagetrækning af de danske tropper i Irak, hvor der blev lavet fup med billedsiden. Haagerup siger, at det ikke må ske igen. Den ansvarlige for fadæsen Jeppe Nybroe har fået en skriftlig advarsel og er blevet taget af skærmen i mindst tre måneder.
Af et indslag i TV-Avisen kl. 21 i søndags fremgik det fejlagtigt, at DR's udsendte medarbejder Jeppe Nybroe fulgte en konvoj med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak. Men det var ikke korrekt. Konvojen var på det tidspunkt på vej ind i Irak fra Kuwait for at hente nogle af de sidste soldater. De medvirkende soldater i indslaget forlod et par dage senere Irak. Det burde have fremgået af indslaget, erkender DR.

Nyhedschef Ulrik Haagerup udtaler: "Jeg ser meget alvorligt på sagen. Troværdighed er altafgørende for DR, og det må ikke ske igen. Jeg har haft en samtale med Jeppe Nybroe og fortalt ham, at DR har i sinde at give ham en skriftlig advarsel. Jeppe har på det seneste været meget hårdt presset, og vi har derfor aftalt, at han holder pause som studievært og tidligst er tilbage om tre måneder."

Journalist Jeppe Nybroe erkender at han virkelig har dummet sig: "Det er mit ansvar, jeg har optrådt uprofessionelt, og set i bakspejlet kan jeg ikke forklare hvorfor. Nu må jeg holde en tænkepause. Jeg er utrolig ked af det og trænger i det hele taget bare til lidt ro. Jeg er klar over, at jeg har et langt sejt træk foran mig for at genvinde seernes tillid."

De ukorrekte oplysninger er blevet berigtiget og beklaget i TV-Avisen i går torsdag, og da tilbagetrækningen af de danske styrker har historisk karakter, har DR samtidig trukket indslaget tilbage fra dr.dk og det interne mediearkiv for at undgå, at billederne i fremtiden bliver brugt i forbindelse med historier om tilbagetrækningen.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002