Kontakt os






 

Energi Fyn får sin egen tv-station
Mandag 25. august 2008
Af Karsten Jensen
 
Energiselskabet er det første af sin slags i Danmark med en tv-kanal. Gennem fiber-tv og web-tv skal kanalen i samarbejde med lokale aktører informere om stort og småt på Fyn.
Energi Fyn sætter nu ekstra tryk på selskabets vision om at medvirke til den regionale udvikling på Fyn. Mandag den 1. september lancerer virksomheden Energi Fyn TV.

En tv-kanal, der kan ses i digital kvalitet af de af selskabets fibernetkunder, der har valgt en tv-pakke gennem den lynhurtige forbindelse. Samtidig får alle andre danskere mulighed for at se kanalen via web-tv på hjemmesiden www.energifyn.tv.

Energi Fyn investerer i det nødvendige udstyr og udvikling af hjemmesiden. Finansiering af investeringen sker ved at sælge sendetid og diskplads til web-tv og reklameplads. Det kan være fynske nyheder leveret af øens medier, kommuneinformationer, nyt fra idrætsverdenen og foreningslivet, nyt om job og uddannelse, reklameblokke og meget andet.

Aktørerne kan få hver deres egen web-tv hjemmeside, og de kan så yderligere købe sig ind på selve tv-kanalen fra Energi Fyn.

”Vi vil gerne lave tv for fynboerne, produceret af fynboerne. Det skal give flere tv-produktioner til lokalsamfundet og eksempelvis give den enkelte forening mulighed for at producere tv i høj, digital kvalitet,# siger salgschef i Energi Fyn Bredbånd, Carsten Hansen.

Tv-kanalen er samtidig en mulighed for Energi Fyn for at lave indslag om egne produkter, informere om energibesparelser, planlagte strømafbrydelser og så videre.

”Vi vil gerne være fremsynede ved at vise og tage del i den nye teknik sammen med vores kunder, og understrege at fibernettet er fremtidens informationsmotorvej,” siger Carsten Hansen.

Kanalen er skabt i samarbejde med firmaet Asseto og WPS Net-tv, hvor direktør Birger Hauge udtrykker glæde ved samarbejdet med Energi Fyn.

”Tiden er til niche-tv kanaler. Og teknologien er nu så effektiv, at der kan produceres kvalitets-tv for overkommelige budgetter. Vi har med vore produkter Filmflip og Flipcaster skabt muligheden for, at man kan drive en tv-kanal hjemme fra arbejdsværelset, og vi er stolte over, at en af første kanaler bliver Energi Fyns, og at kanalen kommer til at bo? i et af verdens mest avancerede fibernetværk,” siger Birger Hauge.

Selve lanceringen af Energi Fyn TV sker på Copenhagen IPTV & WebTV Conference 2008, hvor hele branchen er samlet.

”På den her måde kan vi informere vores ejere om, hvad der sker i virksomheden og om vores gode tilbud. Vi er et regionalt forankret selskab med fokus på udviklingen af Fyn i samarbejde med erhvervslivet, de offentlige institutioner og de fynske forbrugere, og det understreger vi ved at skabe Energi Fyn TV,” siger Arne Clausen, koncernchef i Energi Fyn.

For tiden har 60 procent af virksomhedens fibernetkunder valgt tv via fiberen - svarende til 4.500 kunder. Det tal forventes at stige med 10.000 kunder om året.


Faaborg-Midtfyn Elitehåndbold er med i feltet over indholdsleverandører, der allerede har lavet en aftale - holdets kampe vil kunne ses på klubbens web-tv side.




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002