Kontakt os






 

Ny DR-serie - 'Ensom midt i livet'
Onsdag 15. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ensomhed rammer alle aldersgrupper, og hele 9,4 pct. af den danske befolkning mellem 45 og 54 år træffer sjældent eller aldrig venner. I den nye tv-serie 'Ensom midt i livet' medvirker fire danskere, midt i livet, der alle mærker ensomheden dagligt.


Udadtil ser alt velfungerende ud for Allan, Jette, Lars og Helle. Deres historier og liv er meget forskellige, men alle fire har det tilfælles, at de har følt sig ensomme en stor del af livet. Det er en skæbne de deler med knap 10 procent af befolkningen i aldersgruppen 45-54 år. I programserien 'Midt i Livet' sætter DR gennem tre programmer fokus på netop denne gruppe og den ensomhed de føler og på den kamp de fire kæmper for at bryde ud af ensomheden. Gennem de tre programmer fortælles, hvordan de selv oplever ensomheden og er også med i den udvikling nogle af dem gennemgår i deres kamp for at ændre på deres situationer.


Ensom sammen med andre

I første program medvirker bl.a. storbonden Jette. Hun møder hver dag mange mennesker gennem sit arbejde, og hun ser tit sine to voksne børn. Men hun savner en kæreste, der kan trøste og bakke hende op i den travle hverdag, en der er med til at spise aftensmad om aftenen og give et kram, når livet er svært. Når ensomhedsfølelsen kammer over for Jette, så græder hun sig i søvn.

Pedellen Allan medvirker også i første afsnit. Han har følt sig ensom det meste af sit liv – også dengang han var gift. Allan føler sig ensom, selvom han er sammen med andre mennesker og har en følelse af at stå uden for f.eks. kollegernes fællesskab. Efter fyraften er de eneste Allan snakker med kassedamerne på hans daglige indkøbstur.


Ændrede livsomstændigheder gør ensom

I det andet program besøges Helle, der for 10 år siden flyttede fra København og til en lille by i Jylland, hvor hun aldrig rigtigt er faldet til. Hun kæmper ligesom Allan med alt for meget alenetid og for få venner. Helle er selvstændig og har sin egen enkeltmandsvirksomhed. Hun savner at have kolleger og har dage, hvor hun slet ikke taler med andre mennesker.

For Lars er ensomhed en relativt ny følelse. Indtil for nylig levede han et travlt liv med karriere, ægteskab og børn. Ensomheden ramte, da han næsten samtidig blev både skilt og arbejdsløs. Lars forsøger at fylde de mange ledige timer ud med fitness, kaffeaftaler og klaverundervisning, men bliver alligevel overvældet af ensomheden.

'Ensom midt i livet' sendes første gang onsdag den 22. april klokken 21.00.


DR-tema om ensomhed

DR sætter i hele næste uge - uge 17 - fokus på ensomhed. Programserien 'Ensom midt i livet' er en del af dette tema.

Blandt de øvrige programmer DR sender om ensomhed er 'Luk mig ind - det er Blachman', der er en serie i tre afsnit. Første afsnit sendes på mandag den 20. april kl. 20.45. Tidligere omtalt her: http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=44034 .




Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002