Kontakt os






 

DR får egen ombudsmand
Fredag 16. april 2004
Af Thomas Nielsen
 
Om få uger skal DRs bestyrelse godkende et nyt klagesystem for lytterne og seerne, erfarer Politiken. Initiativet har været undervejs i et års tid, men blev for alvor aktualiseret tidligere på året, i forbindelse med den kontroversielle dokumentarudsendelse om en dagplejemor fra Mors.
Ombudsmanden - eller seernes og lytternes redaktør - kommer, efter at DR i februar blev kastet ud i et stormvejr med degraderinger og offentlig bodsgang til følge på grund af dokumentarudsendelsen 'Det tager børn da ikke skade af'.

For få dage siden lagde DR en helt nyformuleret og 38 sider lang programetik ud på nettet. Første punkt i DRs 10 programetiske bud er 'Fairness, redigering og berigtigelse' - tre forhold, der netop blev kritiseret i forbindelse med udsendelsen om den private dagpleje på Mors.

Samtidig er generaldirektør Christian Nissen næsten færdig med at udarbejde retningslinjerne for en ombudsmand, der i DR-regi skal tage sig af de mest substantielle af de 100.000 henvendelser, DRs Lytter & Seerkontakt modtager hvert år. 4. maj skal DR's bestyrelse så tage stilling til ombudsmandens virke.

"Hensigten er, at vi med en ombudsmand vil sørge for, at vores programetiske retningslinjer bliver overholdt - det vil sige vores regler for, hvordan vi skal behandle de mennesker, vi beskæftiger os med. Det skal hjælpe os til at opretholde et højt professionelt niveau, ved at vi får rettet fejlen, hvis vi træder i spinaten. I tidens løb har vi lært, at det er vigtigt at reagere hurtigt", siger formanden for DRs bestyrelse, Jørgen Kleener, til Politiken.

Christian Nissen begyndte revisionen af DRs programetik og seernes og lytternes klagevej for et år siden. Han afviser dog, at den aktuelle fokusering på DRs opførsel har at gøre med, at journalisterne - eventuelt på grund af konkurrence - er blevet mindre etisk bevidste og dermed mere ligeglade med deres kilder.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002