Kontakt os






 

Vrede over tv-korsfæstelser i på TV3
Lørdag 21. august 2004
Af Thomas Nielsen
 
KLF, Kirke & Medier klager til TV3 over stationens brug af korsfæstelser i den kommende serie af Robinson Ekspeditionen.
En storstilet kampagne for den kommende udgave af Robinson Ekspeditionen på TV3 møder kritik fra mange kanter. Den store seerorganisation KLF, Kirke & Medier, vil sende en klage til stationen og fra forskellige sider beskrives kampagnen med korsfæstelser som udtryk for plat, dårlig smag og desperation, skriver Kristeligt Dagblad.

Allerede i den første udsendelse den 30. august bliver taberen fundet ved, at samtlige deltagere bliver korsfæstet, og taberen er den, som først falder ned fra sit kors. Netop korsfæstelsen bliver brugt i TV3s meget synlige markedsføring for Robinson Ekspeditionen på stationer og andre steder med store plakater af en mand, som hænger på et kors. Kampagnen møder kritik fra landets største seerorganisation KLF, Kirke og Medier, hvis bestyrelse drøftede sagen i går og nu sender et klagebrev til TV3.

- TV3s evne til at benytte sig af platheder kender jo ingen grænser. Det er især dybt problematisk, at TV3 bruger et gammelt torturinstrument som underholdning, for det er med til at forplumre den aktuelle torturdebat, og det medvirker til ligegyldighed over for det at mishandle andre, siger mediekonsulent Lars Peter Melchiorsen.

Professor i medievidenskab Kirsten Drotner fra Syddansk Universitet mener, det kan give bagslag for TV3 at bruge noget så religiøst værdiladet som korsfæstelse i sine reklamer.

- TV3 er i en presset konkurrencesituation og forsøger en markedsføringsstrategi, der udvider grænserne for at skabe opmærksomhed. De spiller på en formodning om, at danskerne har et afslappet forhold til religion, men TV3 kan af gode grunde ikke vide, om det holder stik, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Fra TV3 forsvarer administrerende direktør Jesper Grønholdt brugen af korsfæstelser i Robinson Ekspeditionen:

- Kristendommen har ikke patent på korset i forhold til den symbolik der ligger i ikonet - og med baggrund i dette, har vi fundet det relevant som det bærende element i vores markedsføring af programmet, siger han.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002