Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Velkommen til debatten
Kom med dine kommentarer!

     

Forum:
Fra:
Dato: 17-9-2009 15:29
Emne: RE: Artikel: Kulturministeren vil stække DR på radio

Den danska regeringen lyste ut dab tillstånden på auktion, men ingen ville sända DAB, varför klaga om DR använder frekvenserna då?? DAB+ kommer 1 April med nya kanaler.


[Den 16-9-2009 07:59 skrev Anonym :
----------------------------------------
Kommentar til artikel: http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=16419

Undertiden kan man høre de mest obskure ting. Nu har vi minsandten en kulturminister, der siger at "DRs monopollignende tilstand særligt på radio-området er en torn i øjet" og at "DR skal passe meget på med ikke at fylde for meget og dermed blive konkurrenceforvridende" og: "DR fylder ekstremt meget særligt på radio, hvor det nærmest er umuligt for kommercielle kanaler at tjene penge. Vi politikere skal skabe rammer, som sikrer flere aktører".

Jamen du milde skaber. Det er da GODT NOK mærkeligt hvad, at det er sådan.

Jeg mener: HVEM er det lige, der har siddet ved regeringsmagten de sidste snart 10 år og dermed er direkte ansvarlige for, at:

- staten sender 3½ milliard kroner - 3.500 millioner kroner - ind til Kenneth Plummer & Co. hvert år, så DR kan sende masser af konkurrencenforvridende radio og tv.

- staten har valgt at ALLE fire fuldt ud landsdækkende sendemuligheder på radio skal tildeles DR. Ikke én til private aktører.

- staten har tilmed klart afvist, at der skulle ske en oprydning på FM-båndet (frekvensreplanlægning), så der også kunne blive plads til reelle landsdækkende kommercielle radioer. (I stedet vil staten, at kommerciel radio skal gemmes væk på DAB, der står for måske 5-10 % af markedet)

- De kommercielle konkurrenter har dog fået én FM-kanal (med 60-80 % dækning) og én kanal (med ca. 40 % dækning). Til gengæld skal de så betale kassen for kanalerne: 22 mio. kr. årligt.

- Staten sørger for - eller accepterer i hvert fald - at de private aktører skal betale verdens højeste musikafgifter til KODA-Gramex.

- For at være på den sikre side, accepterer staten, at DR sender masser af pop og underholdningsradio. Kanaler som P3, P4, P5000, DR Pop, DR Rock, DR Hit, DR Boogieradio, DR Dansktop, DR Soft, DR Hip Hop osv osv .. vi skal være HELT sikre på, at der er DR over det hele. DR spiller lige et par procent mere dansk musik end de kommercielle - og så er det jo klart, at det er PUBLIC SERVICE.

Nej - fakta er, at den borgerlige regering har været en katastrofe for mangfoldigheden på dansk radio. Takket være en helt igennem uduelig politik - ført af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti - har der aldrig i de sidste 25 år været så få aktører på radiomarkedet som nu.

]




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -