Radio 100FM forstyrrer Radio Silkeborg
Tirsdag 15. februar 2005
Af Stig Hartvig Nielsen

Det er slut med at høre både lokalradio og DRs P4 for en hel stribe beboere på Nørreskov Bakke i Silkeborg, efter at den nye Radio 100FM for få uger siden satte en antenne op i en mast på Boskopvej. Den nye sender går nemlig iflg. Radio Silkeborg ind og forstyrrer signalet fra andre radiostationer.

Radio Silkeborg har talt med en af de berørte beboere, Torben Skov, der bor i nærheden af sendemasten. Han har tidligere lyttet mest til Silkeborg Guld og P4, men det er ikke længere muligt. Han oplyser, at IT & Telestyrelsen har været på besøg, og sagt til ham, at han kunne købe en bedre radio. Derudover kan styrelsen ikke gøre noget.

Direktør for Radio Silkeborg, Torben Grøn, er utilfreds med situationen, der bl.a. har betydet at radioen har modtaget udmeldelser af radioens lytterklub. Han siger, at det begynder nu at få alvorlige økonomiske konsekvenser for Radio Silkeborg, og Grøn agter derfor at tage kontakt til IT- og Telestyrelsen, for at få genskabt muligheden for at alle silkeborgensere kan høre både Radio Silkeborg og Silkeborg Guld, hedder det til slut fra Radio Silkeborg.