UK/NL: Slut med Big L på 1395 … igen
Mandag 31. januar 2011
Af Poul Foged

Det ser ud til at være slut for Big L på AM. Big L har base i England, men har sendt via en AM sender i Trintelhaven i det østlige Nederlandende på 1395 kHz. Med senderens placering og relative lave senderstyrke har det været svært at få et lytteværdigt signal ind i Sydengland. Om natten har man imidlertid kunnet høre Big L over store dele af Europa.

Big L blev startet i maj 2005 under stor mediebevågenhed, hvor bl.a. Cliff Richard åbnede radioen, der havde kendte studieværter som Mike Read.

I starten sendte man på AM 1395 kHz og via Skys digitale platform samt på nettet.

På grund af omkostningerne ved at drive en mellembølgesender var der pause ved flere lejligheder. Big L havde i en længere periode sendt udelukkende på nettet, da et nederlandsk elektronikfirma traf aftale om natradio specielt møntet på de mange europæiske lastbilchauffører. Stationen vendte tilbage igen på 1395 kHz. I december 2009.

Der blev spået en ny start med nye programmer fra bl.a. Emperor Rosko og Wolfman Jack.

I november sidste år blev der pludselig stille på AM. Den officielle forklaring var strømproblemer ved senderen, der fødes af generatorer, da den er placeret på dæmningen, der forbinder Enkhuizen med Lelystad. Der gik en måned inden man var tilbage på AM, og spekulationerne gik allerede dengang på, at der var pengeproblemer.

Nu er man igen stoppet på 1395 kHz – og denne gang blev det nævnt i æteren, at ”vi har forladt denne facilitet – men håber at vende tilbage i fremtiden”.

Big L fortsætter som før på nettet.