Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiodays 2010 blev en stor succes
Tirsdag 5. oktober 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radiodays 2010 blev en programmæssig og indholdsmæssig succes, fastslår festivalchef Christian Kjeldsen overfor radionyt.com. Specielt glæder han sig over, at politikerne igen var tilbage på konferencen, og at fokuseringen i programmet er lykkedes. Men der skal mere udvikling til, hvis festivalen skal overleve, mener han.
Med næsten 300 deltagere, kom Radiodays 2010 tilbage efter sidste års markante fald i deltagerantallet, hvor man skrabede bunden med kun omkring et par hundrede deltagere.

Det var en bevidst satsning på et målrettet og tilskåret program, der var årsagen. Christian Kjeldsen siger: "Vi gik fra 42 til 25 sessions i år, og brugte flere penge på hver enkelt session og hele designet omkring sessions. Det har virket – men vi er slet ikke i mål endnu. Der er stadig plads til forbedringer."

Hvad har det bedste været i 2010?

Christian Kjeldsen: ”Ubetinget at vi ramte ret meget plet med programmet i forhold til FM4 og hele diskussionen omkring 'Radio Møller'. Medieforliget ændrer fuldstændigt det danske mediebillede på radiosiden de kommende år, og derfor var det også vigtigt, at vi fik politikerne i tale, de toneangivende aktører på scenen og diskutere public service - og ikke mindst, at vi fik hentet nogle af verdens bedste talk-radio folk til København og give deres input til, hvordan en ny FM4 kunne skrues sammen."

Christian Kjeldsen glæder sig også over, at årets satsning på en intensiv heldags salgsworkshop gik rent hjem: "Et dyrt, men vellykket forsøg på virkeligt at give deltagerne enorm viden og input med hjem. Jeg er glad for, at vi tog chancen og ked af, at der ikke var fyldt helt op. Vi havde nogle, der sprang fra, så 30 imod forventet 40 fik Danmarks bedste salgsworkshop med hjem."

Hvad er ikke lykkedes i 2010?

Christian Kjeldsen: "Næste år skal vi forsøge at lave mange mange flere workshops således, at deltagerne får mere konkret viden og inspiration med hjem. Det gælder specielt værterne og øvrige programfolk. I år har vi – af gode grunde været meget koncentreret om FM4-diskussionerne – sådan bliver det ikke næste år. Vores information forud for konferencen har ikke været optimalt i år, hvilket skyldes, at vi har skåret produktionsteamet ned fra 15 mand til 7 og det betød en alt for dårlig kommunikation udadtil overfor deltagerne i år, og det retter vi op på til 2011."

Christian Kjeldsen noterer i øvrigt, at flytningen fra DR Byen til DGI Byen har løftet den tekniske produktion og givet en bedre stemning blandt deltagerne.

SBS Radio var ikke med som arrangør, og der var stort set ingen deltagere fra SBS' radiokanaler med. Hvorfor?

Christian Kjeldsen: "Jeg noterer mig, at man har valgt at prioritere anderledes. Det er noget, jeg ikke vil kommentere på - andet end at notere mig, at såvel styregruppens formand Merethe Eckhardt i åbningstalen fredag og Kenneth Plummer i festtalen lørdag opfordrede branchen til at stå sammen – i alt fald omkring ting som Radiodays."

Er de med næste år?

Christian Kjeldsen: "Igen – det kan jeg af gode grunde ikke kommentere på."

Er du skuffet over den manglende opbakning?

Christian Kjeldsen: "Vi har været orienteret det sidste halve års tid, så det er ikke noget, der er kommet bag på os. Men ingen kommentarer andet end, at jeg da håber at se alle de skønne SBS-medarbejdere til Radiodays igen i nær fremtid."

Hvad vil du ellers ændre til næste år?

Christian Kjeldsen: "Nu evaluerer vi lige det hele først, men noget af det, jeg godt ville ændre, er arbejdet omkring programmet. Næste år vil jeg lave seks programworkshops rundt omkring i landet og forsøge at samle folk regionalt i et par timer til hurtige input. Dermed får vi et bredere fundament at arbejde ud fra, når vi skal definere indholdet."

Så du tager endnu et år på Radiodays?

Christian Kjeldsen: "Det giver god mening, at vi får givet Radiodays Danmark og Radiodays Europe to vidt forskellige identiteter. Radiodays Danmark bør fokusere på det lokale samt ikke mindst at give input, man direkte kan omsætte i hverdagen. Radiodays Europe er der, hvor man maler med den store pensel og trækker de store internationale linjer, og det skal der arbejdes med. Derfor ville det give god mening, at have en utrolig tæt koordination mellem de to. Men nu evaluerer vi, og så ser vi, hvad styregruppen kommer frem til her i starten af november - og så tager vi den derfra."

Radiodays Europe afholdes i København den 16.-18. marts 2011, og de første internationale hovedtalere ventes offentliggjort allerede i næste uge. Og næste danske Radiodays er berammet til 30. september-1. oktober 2011.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -