Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil skære antal radiokanaler fra 29 til 10
Tirsdag 6. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Inden længe vil DR lukke alle sine mange nonstop musikstationer - også kaldet jukebox-kanaler, der nu sendes via DAB og på internettet. "De rene jukebox-kanaler var vigtige i den periode, hvor radiolytningen på nettet og på DAB skulle løbes i gang, men nu er der brug for egentlige radiokanaler," forklarer mediedirektør Mikael Kamber til radionyt.com. Fremtiden for DR vil i stedet indebær, at DR vil sende ti radiokanaler i alt: P1, P2, P3, P4, P5, en børnekanal, en ungdomskanal og yderligere tre kanaler, som er under udvikling lige nu.
DRs nye strategi på radioområdet hænger direkte sammen med den kommende fordeling af DAB-kapaciteten. Her er det politisk - for længst - besluttet, at DR skal reducere sin tilstedeværelse markant på DAB. DR får i fremtiden kun plads på MUX1 - samt én plads på MUX3 til regionalradio. Hele MUX2 skal således udbydes til kommerciel radio.

"Det kommercielle radiomarked i Danmark er nødlidende," konstaterer Mikael Kamber, og tilføjer, at der ikke skal være nogen tvivl om, "at DR gerne vil være med til at skabe mere rum til de kommercielle stationer og forhåbentligt dermed øge mangfoldigheden i radiomediet."

Så snart de kommercielle stationer overtager hele pladsen på DAB MUX2, vil DR gå i gang med en gradvis nedlukning af de rene musik-streams, som DR har sendt på DAB og på nettet. Der bliver altså ikke tale om, at de kanaler, der lukkes på DAB, vil fortsætte på nettet, oplyser Kamber.

"Der vil formentlig blive tale om en gradvis nedlukning af jukebox-kanaler, således at overgangen kommer til at foregå velovervejet og med færrest mulige gener for brugerne af kanalerne," forklarer Mikael Kamber videre til radionyt.com.

I stedet for de lukkede værtsløse radiokanaler, vil DR fokusere på ti radiokanaler.

"Vi vil opbygge en række egentlige radiokanaler, som vil være båret af de klassiske DR-dyder i form af god formidling og gode værter, nærvær og relevant indhold. Hvor vi således i dag har op mod 35 kanaler, når man tæller alle jukebox-kanalerne med, vil man i løbet af en ikke alt for lang fremtid opleve, at vi snarere har 10 radiokanaler: P1, P2, P3, P4, P5, en børnekanal, en ungdomskanal - og yderligere tre kanaler, som er under udvikling lige nu," siger Mikael Kamber.

Han vil ikke løfte sløret nærmere for de tre nye kanaler, der ligger på tegnebrættet. Det er også for tidligt, at sige noget om tidsplanen - og hvilke kanaler, der først står foran lukning.

"Og endelig siger det sig selv, at indholdet af det kommende medieforlig kan få indflydelse på, hvordan vi udmønter vores planer," siger Mikael Kamber

"Men hvad nu når fx DR Unga Bunga og DR Rock bliver lukket - hvad vil du så sige til de personer, som har købt en DAB-radio for at kunne lytte til netop disse kanaler?"

Mikael Kamber: "Der er næppe tale om mange, men til de brugere, der måtte have købt en DAB-radio alene for at kunne høre fx DR Rock, vil jeg bl.a. kunne sige, at DRs kommende tilbud på DAB også vil indeholde nye og mere kvalificerede tilbud til de rock-interesserede. Hvis man som lytter er interesseret i en ren playliste-kanal, vil fremtiden med meget stor sandsynlighed byde på et langt større udbud, end vi kender i dag. Uanset hvad DR tilbyder. De rene jukebox-kanaler var vigtige i den periode, hvor radiolytningen på nettet og på DAB skulle løbes i gang, men nu er der brug for egentlige radiokanaler. Fra både DR og de kommercielle," slutter DRs nye mediedirektør Mikael Kamber.


Foto: DRs mediedirektør Mikael Kamber (Fotograf: Ditte Namer)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -