Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sadler om og bevarer Børneradio
Torsdag 27. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs beslutning om at beskære børneradioen så meget, at der reelt var tale om en nedlæggelse af Børneradio på P3 er blevet ændret - tilsyneladende efter indgriben fra radiodirektør Leif Lønsmann. Han udtaler, at der også i 2004 vil blive sendt børneradio kl. 18-19 på P3 - men den eneste ændring vil være, at programmet måske skifter navn.
DR betegner i en pressemeddelelse oplysningerne om, at DR ville nedlægge Børneradio som "rygter", selv om Berlingske Tidende den 21. november kunne afsløre, at DR - efter tyve år i æteren - ville omlægge og nedskære Børneradio så drastisk, at der reel var tale om en lukning af programmet. Årsagen skulle iflg. avisen være, at Børneradio bryder flowet ved at adskille sig fra P3s øvrige programmer, og derved kan få nogle lyttere til at skifte kanal.

Nu lyder der andre toner fra DRs ledelse. Radiodirektør Leif Lønsmann udtaler: "Af og til ændrer de enkelte programmer titel, form, design og sendetid - akkurat ligesom alle andre programmer. For eksempel har det i mange år været diskuteret, om 'Børneradio' var den rette titel til et program, der snarere lyttes af teenagere end af småbørn. For nogle år siden blev P3s 'Børneradio' flyttet frem til kl. 18. Dér ligger det stadig, også i 2004.

Radiodirektøren vil dog ikke udelukke, at programmet skifter navn, eller at indholdet ændrer sig. "DR har altid sendt radio for børn, og det vil vi blive ved med. Men programmerne ændrer sig selvfølgelig i takt med, at børnenes medievaner ændrer sig. I dag spiller radioen således meget mere sammen med både tv og internettet, og i fremtiden kommer der helt nye medier til. For eksempel planlægger vi - med opstart i 2004 - en hel radiokanal med børneradio for de små, som vil kunne høres på DAB," siger Leif Lønsmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -