Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Jazz FM skifter format og navn
Tirsdag 15. februar 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter 15 år med Jazz FM i London er det slut ved udgangen af juni måned. I alle 15 år har stationen givet underskud og i erkendelse af, at der ikke er lyttere nok til en jazz-station skifter stationen navn til Smooth FM og dropper jazz-musikken.
Beslutningen om at skifte navn til Smooth FM kommer kort tid efter en lytterundersøgelse viste, at stationen i sidste kvartal af 2004 havde mistet omkring 1/4 af radioens lyttere. Jazz FM havde i 4. kvartal en share (markedsandel af al radiolytning) i London på bare 1.7 pct.

I forvejen har stationen - i erkendelse af det beskedne publikum til jazz-musik – spillet mindre og mindre jazz musik. Men fra slutningen af juni er det helt slut med jazz’en i dagtimerne, og der vil i stedet blive spillet soul og R’N’B musik med kunstnere som Marvin Gaye, Stevie Wonder, Alicia Keys, George Benson, Michael Buble og Diana Krall

Selv om Jazz FM forsvinder fra FM-båndet i London forsvinder stationen dog ikke helt. Jazz-tilhængere får fremover mulighed for at lytte til en ny Jazz FM-station - udelukkende med ren jazz-musik – døgnet rundt på Internettet.

Guardian Media Group, der har ejet Jazz FM i de seneste 2½ år, håber at stationen med det nye navn og det nye format vil nå et større publikum, og at radioen dermed for første gang i 15 år vil kunne give overskud. Da Jazz FM i Manchester blev relanceret som Smooth FM og ændrede musikformat, gik stationens lyttertal markant i vejret.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -