Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Wikke & Rasmussen tilbage på P4
Onsdag 25. august 2004
Af Karsten Jensen
 
Lytterne skal med langt, laaaangt ind i Danmark, når Wikke & Rasmussen fra onsdag 1. september igen huserer på P4. Denne gang har makkerparret skabt radiotegneserien 'Fredløse folkeblad', der bl.a. befolkes af Folke-Freddy, Matas-Misse og Gylle-Gert.
Sidste år vendte de efter flere års fravær tilbage i æteren med autoradiodramaet 'Særløse Overdrev'. Onsdag 1. september følger Wikke & Rasmussen successen op med radiotegneserien 'Fredløse folkeblad' - en serie i 88 afsnit.

Alle hverdage frem til nytår kan P4-lytterne følge livets gang i Fredløse; en by som så mange andre byer i Danmark. Ikke alt for stor og ikke alt for lille, men sådan lige tilpas til at alle kender hinanden.

Radiotegneserien bevæger sig i de journalistiske cirkler omkring lokalavisen 'Fredløse Folkeblad', hvor den utrættelige udegående reporter Folke-Freddy styres med jernhård hånd af bladets nye redaktør Bent Faldstamme - også kaldet Blad-Bent. Blad-Bent er blevet fyret fra Ekstraposten i København og må nu meget mod sin vilje friste livet på Folkebladet.

Med Folke-Freddy og Blad-Bent som rorgængere stævner Wikke & Rasmussen ned ad Fredløses hovedgade på en humoristisk færd, der fører lytterne gennem det meste af Fredløse by og opland. Her møder de en række mere eller mindre farverige personer, fx Hal-Hans, Matas-Misse, Pub-Poul eller Gylle-Gert - den lokale svinebaron, som forpester luften i Fredløse og omegn med sin 16 ton tunge gyllespreder - og som den nye redaktør kæmper mod i de første afsnit af 'Fredløse Folkeblad'.

Når man siger Wikke & Rasmussen, må man også sige sang og musik. 'Fredløse Folkeblad' bugner af musikalske indslag og præsenterer en lang række gæstestjerner, der leverer toner og tekst i skøn samklang. Hvem de er, skal være en overraskelse indtil videre, men det kan dog afsløres, at en af de første special guests vil være Dario Campeotto, som Hal-Hans forsøger at hyre til indvielsen af sit nye tiltag - Fredløse Café-Bodega og Sports-cafeteria.

Radiotegneseriens i alt 88 afsnit varer hver fire minutter og sendes i P4's morgenradio inden for tidsrummet kl. 6 og 9. Dagens afsnit genudsendes tidlig eftermiddag. Det præcise sendetidspunkt kan variere, alt efter hvilken af DRs regionalradioer man lytter til.

Wikke & Rasmussen er lige nu aktuel i 'Motormagasinet' på DR2.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -