Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Musikafgifter skal være mere retfærdige
Torsdag 18. marts 2004
Af Thomas Nielsen
 
De danske radio- og tv-stationer foreslår nu en mere moderne og retfærdig måde at betale musikafgifter på. Den nye model går i al sin enkelthed ud på, at radio- og tv-stationerne betaler afgift på baggrund af, hvor mange lyttere eller seere et program rent faktisk har - og ikke i forhold til det teoretisk mulige lytter- eller seertal.
Den nuværende afgiftsmodel bygger på principper, der hørte hjemme i DRs monopoltid. Den betyder blandt andet, at afgifter forhandles separat for hvert enkelt medie, hvilket står i vejen for en udvikling af medierne. Det er DR og de største danske kommercielle radiostationer der bringer det nye afgiftsforslag på banen.

"Forslaget sikrer, at kunstnere og pladeindustri betales for de seer- og lyttertal, de rent faktisk har opnået. Det mener vi er mere retfærdigt end det nuværende system," siger formand Bent Helvang, KOMM (de kommercielle lokalradio- og tv-stationer).

Det nye betalingsprincip skal også sikre, at betalingen er uafhængig af den teknologi, lytterne og seerne vælger til at modtage signalerne.

"Udover at modellen sikrer en mere retfærdig fordeling af afgifterne, vil den også sikre kunstnerne flere penge, hvis de nye kanaler fører til et øget forbrug af musikradio," siger radiodirektør Leif Lønsmann fra DR.

Forslaget om det nye betalingsprincip kommer umiddelbart inden radio- og tv-stationerne skal indlede forhandlinger om musikafgifter med KODA og Gramex. Bag det nye forslag står Danske Dagblades Forening, DR, KOMM, Talpa Radio (Radio 100FM), SBS Radio, TV 2/Danmark og TV 2-Regionerne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -