Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Canada: Store ændringer på CBC
Tirsdag 5. marts 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den engelsksprogede del af den nationale canadiske public service station CBC står overfor store forandringer. Stationen er simpelthen blevet for kedelig og lytterne bliver både færre og færre og ældre og ældre. 69 % af CBC’s lyttere er over 50, og en stor del er faktisk over 65. Siden begyndelsen af året har der været travlhed på CBC med at blive færdige med en plan for alle forandringerne. Planen skal fremlægges og vedtages i denne måned og implementeres fra september.
Den øverste ledelse håber at de kommende ændringer på CBC vil fjerne radioen fra dens nuværende præg af ”kedsomhed og alvorlighed”. Det er et stort problem for radioen, at man ikke kan tiltrække nye lyttere, skriver The Globe and Mail. Lyttergruppen bliver simpelthen ældre og ældre, og det er også karakteristisk at CBC er en radiostation der lyttes til i hjemmet. Det er ikke så godt, da vanerne omkring radiolytning ændrer sig i disse år til mere og mere at foregå i bilen. Formålet med forandringerne vil være at tiltrække en yngre målgruppe og et bredere udsnit af den canadiske befolkning i målgruppen de 35-64 årige. Ændringerne berører kun CBC Radio One, og ikke den klassisk musikkanal CBC Radio Two.

Konkret betyder det at nogle programmer skal lukkes og andre forandres. Bl.a. berøres CBC’s to ”flagskibe”: morgenprogrammet This Morning og aftenprogrammet As It Happens. Den regionale sendetid om morgenen sættes ned fra 3 til 2 eller 2½ time. Der skal sendes flere direkte programmer. Der skal nye og yngre studieværter i æteren, og der skal være flere værter med anden etnisk oprindelse end canadisk. Der skal sendes flere kortere udsendelser og generelt skal udsendelserne være mere serviceorienterede.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -