Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mennesker og medier i Tyskland
Torsdag 8. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I fem sommer-programmer tager P1-programmet 'Mennesker og medier' pulsen på de tyske medier. Mens resten af den vestlige verdens medier angivligt er i krise, tager tyskerne det mere roligt. De bruger 45 milliarder kroner på public service radio og tv, magasin-pressen er enorm og 351 dagblade har været i stand til at ride stormen af.
"Sidste sommer besøgte jeg USA, hvor man tydeligt kan spore medie-panikken. Store dagblade lukker og gamle, traditionsrige medier er truede. Journalistikken er under ekstremt pres og den amerikanske medieverden er under grundlæggende forandring," fortæller redaktør af Mennesker og Medier, Lasse Jensen, som efter USA-programmerne sidste sommer besluttede sig for at kaste blikket syd for grænsen.

"Vi danskere er på godt og ondt tæt knyttet til vores store nabo. Der bor 83 millioner mennesker lige syd for os - 100 millioner europæere taler tysk, og vi ved forbavsende lidt om dem," siger han og fortsætter:

"Hvor mediekrisen og specielt krisen for den trykte presse og journalistikken er massiv i USA - og i begrænset grad har ramt Danmark, synes tyskerne stort set at have undgået den vestlige verdens mediekrise. Langt de fleste medier tjener fortsat gode penge - og selvom der skæres ned, synes det ikke at gå ud over kvaliteten."

Tyskland er Gutenbergs fædreland og tyskerne er fortsat blandt de mest avislæsende folk i den vestlige verden - og mens der i andre lande finder en folkevandring sted fra trykte medier til internettet, er det ikke helt tilfældet i Tyskland, hvor nettet ikke opfattes som en alvorlig trussel mod dagbladene.

Der er også mange lighedspunkter mellem den danske og den tyske mediesituation: Tyske public-service-medier er kommet under pres fra dagbladene og de private tv-stationer, men i Tyskland er eksistensen af de offentligt-ejede stationer garanteret af Forfatningsdomstolen - og de store tyske public service-kanaler på radio og tv, først og fremmest ARD og ZDF, modtager mere end 45 milliarder kroner årligt i licens.

'Mediestemmer fra Tyskland' sendes hver fredag fra i morgen den 9. juli klokken 13:03 (og genudsendes hver lørdag k l. 11) - til og med fredag den 6. august.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -