Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Engelske nyheder på Nyhedsradioen 24-7
Onsdag 1. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra og med i dag den 1. maj indleder Nyhedsradioen 24-7 et samarbejde med engelske Julian Isherwood (billedet), der gennem 20 år har været danskernes engelske stemme. Isherwood vil hver dag levere et engelsksproget nyhedsprogram kl. 11.45 af 5-8 minutters varighed med overskriften ”The News At Noon”, og derudover vil man fremover hver fredag kunne høre magasinprogrammet Copenhagen Calling.
Julian Isherwood er en erfaren journalist, der er chefkorrespondent i Norden for britiske BBC samt for Storbritanniens største seriøse dagblad The Daily Telegraph.

The News At Noon bliver et dagligt engelsk-sproget program, som samler hovednyheder fra Danmark og de øvrige nordiske lande, men som også kommer verden rundt. Programmet giver lytterne en nyhedsstatus set fra en international synsvinkel, også hvad danske og nordiske nyheder angår. På den internationale front inkluderes også emner, der ikke normalt høres i dansk radio, og som giver lytteren et godt kendskab til nyhedsudviklingen i verden. Programmet har en varighed af 5-8 min. og vil blive bragt mandag-fredag kl. 11.45.

Det ugentlige program Copenhagen Calling, der er Danmarks eneste internationale radiomagasin om Danmark og danskerne, startede oprindeligt som et indslag i DR’s dansksprogede kortbølgeudsendelser, men blev efter kort tid droppet. Efterfølgende tog Julian Isherwood selv initiativ til videreførelse af programmet over den London-baserede satellitradio-tjeneste, World Radio Network (WRN).

Programmet, der både er en slags opsamling på ugen, der gik, og en introduktion til ugen, der kommer, er en blanding af korte nyheder og længerevarende interviews med ind- og udlandsdanskere om emner så forskellige som kultur, politik, musik og business.

Copenhagen Calling har en varighed af 20-25 min. og vil blive bragt fredage kl. 15.05 på Nyhedsradioen 24-7. Lytterne over hele verden vil fortsat kunne høre Copenhagen Calling via WRN, hvor programmet sendes lørdag eller søndag – afhængig af hvor i verden man lytter. Programmerne fra WRN retransmitteres af mange kabel-net verden over og visse steder retransmitteres programmerne også via lokale FM og AM stationer, bl.a. kan Copenhagen Calling høres i Sydafrika og via National Public Radio i USA, oplyser Julian Isherwood til radionyt.com.

Mens DR i de senere år har skåret ned i de engelsksprogede udsendelser, ved helt at droppe disse i DRs udlandsprogrammer og ved kun at sende 5 minutters nyheder på engelsk på mellembølge, ser Nyhedsradioen 24-7 helt anderledes på det:

”Når Nyhedsradioen 24-7 har indledt samarbejde med Julian Isherwood er det bl.a. for at give de mange udenlandske erhvervsaktive lyttere, der er i Danmark, mulighed for at følge med i såvel de danske som de nordiske og de globale nyheder”, siger Jim Receveur, der er adm. dir. for Nyhedsradioen 24-7.

Receveur peger også på, at man har mange lyttere i udlandet – f.eks. på de danske ambassader , der lytter til radioens dansksprogede programmer stationens web-site, og de får nu sammen med deres engelsksprogede kollegaer mulighed for at følge med i danske og nordiske nyheder på engelsk.

Nyhedsradioen 24-7, der siden januar 2002 har sendt nyheder og debatprogrammer direkte fra Børsbygningen i København, sender på 96.2 MHz i Nordsjælland, 105.6 MHz i København, 106.6 MHz i Roskilde-området og 106.2 MHz i Østjylland - samt landsdækkende via TDC’s kabelnet og på www.nyhedsradioen24-7.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -