Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1 skal tilpasses lytternes vaner
Onsdag 7. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P1 står foran et paradigmeskift. Tidligere var kanalen først og fremmest den rolige og almendannende kanal. Nu er det samfundsstoffet - med perspektivering og skrape interviews, der skal i fokus. Og så skal kanalen være mindre opmærksomhedskrævende; P1 skal først og fremmest henvende sig til moderne og erhvervsaktive lyttere. En forsker frygter, at udviklingen går i stå uden eksperimenter.
P1 skal gøres mere aktuel og mere tilgængelig for lytterne.

I disse måneder bliver kanalen omlagt, så det bliver nemmere for lytterne at følge med - uden, at de skal bruge deres fulde koncentration til radioen, skriver Politiken.

"De senere års lytning på kanalen har ændret sig, vores lyttere er mere moderne og erhvervsaktive og bruger radioen som en aktivitet i hverdagen i stedet for i weekenden," forklarer P1s kanalchef Anders Kinch-Jensen

Siden den store sparerunde i 2008 har P1 lavet en grundig undersøgelse af, hvad lyttere og potentielle lyttere forventer af kanalen.

"Lytterne bruger P1 som aktuel perspektiverende kanal, og vil have skarpere interview og større mod. P1 skal have funktion i folks dagligdag", siger Anders Kinch-Jensen videre til Politiken.

Derfor skal alle programmer nu forsøge at koble sig til aktuelle samfundsmæssige problemstillinger, mens det tidligere var det mere almendannende - det rolige og det mere sanselige, der var i højsædet.

Radioforsker Marianne Ping Huang fra Københavns Universitet er frygter, at P1 skal blive for strømlinet og vil komme til at lige alle de andre flader. Hun efterlyser bl.a. mod til at P1 har plads til at eksperimentere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -