Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR efterlyser gode ideer til trafiksikkerhed
Fredag 12. marts 2004
Af Thomas Nielsen
 
De seneste dage har blandt andre Rådet for Større Færdselssikkerhed og Politiet kritiseret DR for at udbyde en sms-tjeneste med trafikinformation, som sendes direkte til folks mobiltelefoner. Det får nu DR til at spørge informations-brugerne til råds.
Selv om DR opfordrer trafikanterne til at bruge mobiltelefonen før bilturen - og radioen under selve kørslen, vil DR gerne medvirke til at analysere forholdet nærmere. Bilerne bliver forsynet med stadig mere elektronik, som kræver opmærksomhed fra bilisterne, og det kan være med til at fjerne koncentrationen om trafikken.

Derfor efterlyser DR nu forslag og gode ideer til, hvordan vi skal indrette bilerne eller apparaterne i bilerne på en måde, så den størst mulige grad af sikkerhed bevares. Spørgsmålet er: Hvordan kan vi kommunikere med omverdenen, når vi kører i bil, på en måde så trafiksikkerheden ikke sættes over styr? Skal der mere lovgivning til for at regulere danskernes adfærd, eller skal apparaterne for eksempel blokeres, så de ikke kan anvendes i bilerne?

"Det er ikke kun mobiltelefonen, der tager bilisternes koncentration. Nu er der også navigeringssystemer med små pile på landkort og små skærme i bilradioen, hvor der løber tekst hen over. Desuden føres der dagligt hundredetusindevis af telefonsamtaler i bilerne", siger Allan Kongsted, der er ansvarlig for trafikinformationen i DR.

DR vil senere offentliggøre resultatet af danskernes forslag til bedre trafiksikkerhed, ligesom debatten også vil blive taget op i DRs programmer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -