Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio får påtale af nævnet
Mandag 11. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ny version: Hvis TV 2 Radios direktør Jens Rohde fortsætter med at ignorere pålæg fra Radio- og tv-nævnet, kan TV 2 Radio påregne at sendetilladelsen inddrages. Sådan lyder beskeden fra nævnet, efter at Jens Rohde har afvist at komme med en redegørelse for evnen til at leve op til de forpligtelser, der findes i stationens sendetilladelse – herunder en opgørelse over omfang af musik og reklamer i nyhedsmagasinerne i uge 10 og 12. Jens Rohde er utilfreds med situationen og kalder betingelserne for TV 2 Radio for både "absurde" og "dybt problematiske".
"Såfremt TV 2 Radio i fremtiden ikke efterkommer pålæg fra Radio- og tv-nævnet, vil nævnet overveje at inddrage stationens programtilladelse midlertidigt". Sådan skriver nævnet til TV 2 Radio i et brev af 7. juni.

Radioen har dog rettet ind.

Dagbladet Børsen beskrev i april, hvordan TV 2 Radio på en række områder overtrådte vilkårene i sendetilladelsen. Der var ikke udsigt til, at man kunne nå op på de 1.000 timers nyhedsudsendelser, der kræves. Der var masser af både musik og reklamer i nyhedsmagasinerne; begge dele i klar strid med sendetilladelsen. Desuden sendte man ingen nyhedsmagasin om lørdagen. Iflg. tilladelsen skal der sendes et nyhedsmagasin alle ugens syv dage.

Nu sendes der også nyhedsmagasin om lørdagen. Reklamerne i nyhedsmagasinerne er forsvundet og musikken reduceret.

Alligevel får TV 2 Radio det gule kort. Det skyldes, at TV 2 Radio ikke har villet aflevere den krævede redegørelse. TV 2 Radio afviste direkte at efterkomme nævnets krav om indsendelse af de oplysninger, nævnet krævede. Rohde udtalte i pressen: "Jeg kan ikke sidde med et stopur hver eneste dag".

Men den går ikke. TV 2 Radio er netop - på samme måde som alle andre radiostationer, der har fået sendetilladelse fra Radio- og tv-nævnet, forpligtet til at meddele nævnet de oplysninger, som forlanges af nævnet.

Formand Christian Scherfig siger til Børsen i dag: "Vi har i tråd med vores sædvanlige procedure oplyst, at hvis man ikke efterlever krav fra nævnet i fremtiden, vil vi overveje at inddrage sendetilladelsen midlertidigt".

Han understreger i øvrigt, at man er tilfreds med og har fuld tillid til, at TV 2 Radio fuldt ud opfylder tilladelsesvilkårene fremover.

Nævnet har da også nu frafaldet kravet om opgørelsen fra uge 10 og 12 over omfang af musik og reklamer i nyhedsmagasinerne.

Jens Rohde betragter truslen om at inddrage sendetilladelsen som en ren formalitet. Han oplyser til Børsen, at man til august vil fremlægge dokumentation for, at man leverer de 1.000 timers nyhedsudsendelser.

"Jeg mener dog stadig, at det er dybt problematisk, at vi skal trække reklamer ud af vores absolut dyreste program. Den statslige indblanding i den kommercielle medievirksomhed er helt absurd. Hvis Uganda havde samme lovgivning, ville vi fratage dem u-landsstøtten på grund af for meget statslig påvirkning af medierne", slutter Jens Rohde.

Rohde var - før han blev direktør for TV 2 Radio - medieordfører for regeringspartiet Venstre fra november 2001 til september 2006.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -