Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR forbedrer netradio
Onsdag 12. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nu bliver det lettere at lytte til radio på dr.dk, og samtidigt hæver DR lydkvaliteten. Desuden får brugerne - som noget nyt - mulighed for at købe den musik, de lytter til, mod betaling.
DR forventer, at det vil give en stigning i salget af dansk musik, for når lytterne går på internettet, fylder den danske musik ikke meget i dag. Det seneste år er der på verdensplan åbnet en ny netradiokanal cirka hvert kvarter, og i modsætning til DRs kanaler på internettet, er der kun meget få, der i øvrigt spiller dansk musik.

"Danskerne hører meget radio og holder meget af musik, og en stadig større del af lytningen foregår via computeren. DR har gennem de seneste år fulgt denne udvikling og udvidet lytternes mulighed for at høre dansk musik på dr.dk, og nu tager vi endnu et skridt," siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann iflg. en pressemeddelelse fra DR.

I dag kan man på dr.dk høre alle væsentlige musikgenrer og formater: fra flere klassiske kanaler, til rock over folk og hiphop til dansktop.

For yderligere at understøtte den danske musik har DR i samarbejde med teleselskabet TDC og de danske pladeselskabers brancheorganisation, IFPI, udviklet en mulighed for, at lytterne af DRs netradiokanaler i fremtiden vil kunne købe og downloade den musik, de lytter til. Servicen er kendt internationalt og findes allerede på tusindvis af netradioer.

DR Netradio har et stigende antal brugere, og hver måned lytter over 400.000 unikke brugere på én af de mange kanaler.

Ud over købemuligheden og DRs mange radiokanaler vil den nye version af netradioen indeholde flere funktioner end tidligere. Lydkvaliteten vil blive markant forøget, og man vil som lytter kunne klikke sig direkte ind på en række kendte radioprogrammer - som for eksempel DRs nyhedsudsendelser og høre dem, når man vil. Hver måned hentes tusinde radioprogrammer fra www.dr.dk. Denne service gøres nu betydeligt nemmere.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -