Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny radiokanal bliver ambitiøs
Fredag 6. august 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringens FM4-udvalg er stort set klar med dets anbefalinger til Kulturministeriet. Og ifølge udvalgets formand, Suzanne Moll, bliver der tale om høje krav.
Der vil fra start blive stillet ualmindeligt høje krav. Ikke mindst til det journalistiske indhold. Det er i hvert fald meldingen fra regeringens såkaldte FM4-udvalg, som inden udgangen af august skal aflevere deres anbefalinger til Kulturministeriet, skriver Journalisten.dk

Der bliver ikke tale om hverken en kopi af det norske P4 eller en tro kopi af danske P1.

Udvalgets formand, den tidligere TV2 Radio direktør, Suzanne Moll, siger at udvalget forventer, at byderne til FM4-kanalen leverer et højt ambitionsniveau - både teknisk og programmæssigt.

"Det er at turde udfordre lytterne. Turde lave noget, som også støder nogen fra. Og uden sammenligning, så var det noget af det, som Tæskeholdet kunne i sin tid. Stationen skal kunne tage fat i politiske emner - men måske bare på en anden måde end vi er vant til," siger Suzanne Moll og slår samtidig fast, at hun gerne vil have masser af humor på kanalen.

Hun mener også, at den nye radiostation skal fange lytterne fra morgenstunden.

"Selvfølgelig ligger det i radioens natur, at man skal lave noget godt om morgenen, så man får folk med fra start. Men det behøver ikke at være radio, som vi kender det i dag. Jeg synes efterhånden, der er meget radio, der ligner hinanden. Men jeg kan ikke sige, hvad det skal være. Jeg håber blot man kan blive overrasket," forklarer hun videre til Journalisten.dk.

Udvalget har i dets arbejde haft møde med en amerikansk ekspert i radoformattering fra firmaet 'P1 Research', men iflg. Moll har man ikke haft tid til at rejse rundt i verden for at mødes med repræsentanter for forskellige public service radioer.

FM4-udvalget, der udover Suzanne Moll består af Rolf Bagger, Mette Bock, Ole Søndergaard og Jesper Sehested Lund, holder endnu et par møder inden de sidste kapitler skrives i de mellem to og fem scenarier, som vil blive afleveret til Kulturministeriet i slutningen af denne måned. Noget man fortsat mangler at blive enige om, er musikvalget og vægtningen mellem 'talkradio' og musikradio.

Når regeringen og forligskredsen har besluttet sig for de endelige krav til den nye radiostation, så skal det skrives om til rammevilkår. Herefter bliver udbuddet afgjort til maj næste år. Og 1. november 2011 er det så planen, at den nye radiostation går i luften.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -