Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Staten får ikke en krone fra Sky Radio
Torsdag 10. august 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om Sky Radio måtte tabe den kommende retssag i landsretten mod den danske stat, er der ikke udsigt til at Sky Radio vil betale så meget som en krone til den danske stat. Børsen skriver i dag, at mediebaron Rupert Murdoch ikke vil betale, uanset om hans danske Sky Radio måtte blive dømt til at betale koncessionsafgift til staten frem til 2011. "Der er ikke flere penge tilbage i det danske selskab og der vil ikke blive tilført flere fra News Corporation", bekræfter Kasper Krüger, adm. direktør for danske Sky Radio.
Sky Radio og dermed moderselskabet News Corporation, ejet af mediefyrsten Rupert Murdoch, har alt at vinde og intet at tabe i den kommende retssag, der ventes at blive langvarig - og som nemt kan ende i Højesteret. Sendetilladelsen blev nemlig i sin tid købt og betalt af det danske selskab Sky Radio A/S, og staten har ingen mulighed for at gå efter News Corporation.

Den fejl gentager man ikke i Radio- og tv-nævnet. Nu forlanges en rullende bankgaranti fra den kommende køber af FM5, så betalingen altid er sikret tre år frem i tiden.

De eneste udgifter Sky Radio nu har udsigt til, er løn til selskabets eneste danske ansatte, Kasper Krüger, og så advokatomkostninger.

Sky Radio lukkede den 14. november 2005 og har ikke betalt de 54 mio. kr., som stationen skulle aflevere til den danske stat for perioden frem til 15. november 2006, konstaterer Børsen. Derudover har Sky afvist at betale 54 mio. årligt frem til sendetilladelsens udløb i 2011. Derfor har staten stævnet Sky Radio for i alt 324 mio. kr - hvorfra det beløb staten opnår ved gensalg af sendetilladelsen - dog skal trækkes fra.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -