Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lars Daneskov skyld i Andreas exit
Torsdag 23. august 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Andrea Elisabeth Rudolph beskrives i dele af pressen og af tidligere kolleger som en krukket og selvoptaget primadonna, der kun tænker på image, eksponering og en høj løn. Det handler for Andrea kun om mig-mig-mig, siger hendes kolleger til Ekstra Bladet. Men iflg. morgenvært på Radio 100FM - og tidligere kollega til Andrea - Lasse Rimmer, så var det slet ikke hverken krukkethed eller enorme lønkrav, der medførte hendes exit fra TV 2 Radio. Det var derimod Lars Daneskov - der krævede og fik - den sendetid, som Andrea ellers skulle have haft.
Lasse Rimmer, 35 årig succesfuld morgenvært på Radio 100FM, skrev allerede den 4. august på sin blog - på grundlag af tre forskellige kilder, at det i virkeligheden var Lars Daneskov, der - af familiemæssige årsager - ønskede at skifte fra sen eftermiddag til formiddagsfladen, og fik sin vilje - med det resultat at Andrea røg ud. Dette indlæg på Rimmers blog blev omtalt i Se og Hør i dag og efterfølgende på Ekstra Bladets hjemmeside .. og nu altså også på radionyt.com.

Lasse Rimmer skriver: "I løbet af foråret gik Lars Daneskov, radiovært på TV 2 Radio, omkuld med stress. Daneskov har børn, og hvis man laver eftermiddagsradio, så er man i praksis væk, når børnene er hjemme. Så da han kom tilbage til jobbet efter sin sygemelding gik der ikke længe, før han slog i bordet og gav radioen et ultimatum. Enten fik han formiddagen, eller også gik han".

Han fik sin formiddag. Lars Daneskov var den første studievært, der var blevet ansat på TV 2 Radio, og dels betød hans ord åbenlyst meget og dels - vurderer Lasse Rimmer - var ledelsen på TV 2 Radio trætte af dårligt nyt om radioen. Så Daneskov fik sin vilje.

Lasse Rimmer fortsætter: "Der var bare et problem. Man havde en håndfast aftale med Andrea Elisabeth Rudolph om, at formiddagstjansen stod og ventede på hende. Andrea har en datter på et år, der skal begynde i vuggestue. Hun havde præcis de samme grunde til at ønske sig arbejde om formiddagen som Daneskov. Hun havde bare gennemskuet det først, og så indgået en aftale med TV 2 om, at hun ikke pludselig kunne høres på DR efter sin barsel. TV 2 gav hende noget under halv aftalt løn under hendes barsel for en forhåndsaftale med dem om, at hun efter barslen ville blive formiddagsvært på TV 2 Radio. Og så var alt i skønneste orden. Altså, indtil Daneskov opdagede, at hans familie behøvede ham, og ledelsen gav efter for hans krav."

I bl.a. Se og Hør hed det sig ellers, at dråben, der fik ledelsens kaffekopper til at flyde over, var, at Andrea krævede en million kroner årligt i løn opretholdt. Og samtidig insisterede hun på at sende sit program i formiddagstimerne.

Det blev dermed antydet i Se og Hør, at bægeret allerede var blevet fyldt til overflodspunktet, men dog ikke rigtigt noget om, hvad der skulle have fyldt bægeret. "Det antydes, men underbygges ikke, at Andrea igennem måneder har krukket håbløst derudaf, på trods af, at hun ikke engang har arbejdet på radioen endnu", skriver Lasse Rimmer på sin blog.

Han undrer sig over, at nogen kan forarges over, at hun kun sjældent viste sig på radioen - når hun havde barselsorlov: "Løn og arbejde i henhold til en klar aftale, og så holder hun endda barselsorlov, også efter aftale!? Har kvinden da ingen skam i livet?"

Lasse Rimmers fremstilling af hændelsesforløbet om, at Lars Daneskov skulle have stillet et ultimatum til ledelsen for TV 2 Radio afvises på det bestemteste af Daneskov selv. Han skriver i en mail til Lasse Rimmer, at hans familieliv intet fejlede, da man foreslog ham at flytte til formiddagen, og at Lasse Rimmers fremlægning af sagen derfor i hans øjne er aldeles usand.

Rimmer fastholder, at medarbejderne på TV 2 Radio har opfattet det, som om Daneskov forlangte at få formiddagen. Der kan dog også være tale om, at "en fra ledelsen har præsenteret det sådan for at dække sin egen røv", skriver Rimmer.

Lasse Rimmer understreger også, at Lars Daneskov naturligvis ikke har haft den sideløbende dagsorden, at skubbe Andrea væk fra formiddagen og i praksis fra TV 2 Radio.

Mens Lasse Rimmer tager Andrea i forsvar, er holdningen helt anderledes hos en række - andre - unavngivne kollegaer. De siger samstemmende til Ekstra Bladet den 20. august, at Andrea er en krukket primadonna, der ikke ser det som sin primære opgave at yde noget for den høje løn, hun inkasserer.

"Hun har en af de bedste værtskontrakter på TV 2, men hun regnede med, at hun bare skulle arbejde et par timer om dagen", siger en kilde fra TV 2.

Ekstra Bladet erfarer også, at mediedarlingen Andreas interesse for i det hele taget at arbejde på TV 2 Radio er dalet i takt med de faldende lyttertal.

"Det er klart, at man hellere vil være på det vindende hold, end på det tabende, når man dyrker sig selv og er så selvoptaget, som hun er", siger en nær kollega til Andrea.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -