Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


450 ansøgere til DR’s Talentværksted
Torsdag 2. oktober 2008
Af Karsten Jensen
 
Landets unge har været meget interesserede for at få plads på DR’s nye to-årige uddannelse, Talentværkstedet, der begynder på mandag.
Selv om der kun var et par ugers ansøgningsfrist søgte 450 unge fra hele landet om at blive optaget på en af de fire pladser i DRs nye ”kravlegård for talenter”. Derudover har det vist sig, at flere andre er så talentfulde, at de nu er i spil til for eksempel at blive nye værter i eksempelvis DR’s børneprogrammer.

Og det er lige fra en ansat i isenkramafdelingen i Føtex i Holstebro til runnere og studerende, der nu får chancen for at blive kommende tv-værter, idéudviklere, radiostemmer, konceptmagere, eller hvad de nu viser sig for at have mest flair for. Hele tanken med Talentværkstedet er netop at få fat i folk med skæve hjerner og originalitet, men som måske ikke lige ville være gået på Journalisthøjskolen eller en anden medieuddannelse.

De fire nye i DR’s talentværksted er 22-årige Camille Gudmand Lange fra København, den 19-årige Augusta Glahn-Abrahamsen fra Vanløse, den 24-årige Jonas Hansen fra Holstebro og den 26-årige René Riis Rasmussen fra København.

DR har lavet lignende projekter for unge tidligere, og det er blandt andet på den måde, at navne som Iben Maria Zeuthen, Mikael Bertelsen, Kristian Leth, Andrea Elisabeth Rudolph, Drengene fra Angora og Adam Duvå Hall i sin tid kom ind i DR. Men hidtil har forløbet kun været på et halvt år.

De første måneder vil de nye talenter for eksempel få undervisning i at lave radio, i teknik og god speak, og i uge 46 vil de blive tilknyttet P3. Senere vil de skulle lave tv og internet og prøve at omsætte deres egne ideer til noget brugbart i DR-regi.

”Tiden må vise, hvad de er bedst til, og vi vil så arbejde med at forfine netop de sider. Men det ligger fast, at de skal lave indslag og programmer på DR TV, på P1, P3 og www.dr.dk. Vi har oprettet det nye to-årige talentværksted, fordi det er vigtigt for DR hele tiden at sikre, at der også fremover er nye værter og talentfulde folk, som kan udvikle nye koncepter. Dem skriger hele branchen på,” siger redaktionschef Ulrik Skotte fra DR Perspektiv.

Denne gang er det afdelinger på kryds og tværs af DR, der er gået sammen om at skrue Talentværkstedet sammen, og udover at finde fire talenter, har der været sidegevinst for DR ved at have opslaget ude forleden.

”Nogle har haft flair for at lave børne-tv, andre for at lave satire, og andre igen for at lave radiodokumentar. Uden at love for meget tør jeg godt sige, at flere end de fire i Talentværkstedet er på vej inden for dørene i DR i den kommende tid,” siger Ulrik Skotte.

DR planlægger at søge efter et nyt hold til Talentværkstedet næste år, og da kommer opslaget allerede i foråret.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -