Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tyskland: Nej til DAB - ja til DAB+
Mandag 30. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De 16 tyske delstater har nu i fællesskab i realiteten besluttet at begrave DAB, der uden større held har været søgt indført i Tyskland i årevis. I stedet vil tyskerne fra begyndelsen af 2010 satse på DAB+. Beslutningen betegnes som et stort fremskridt for digital radio.
Tyskland får fra begyndelsen af næste år en landsdækkende DAB+ multiplex, hvor mellem 10 og 15 radiostationer vil sende. Iflg. DAB Danmarks hjemmeside vil DeutschlandRadio få adgang til en tredjedel af den nationale digitale netværkskapacitet - og de resterende to tredjedele vil blive gjort tilgængelig for private radiooperatører. Dermed vil private stationer - for første gang - kunne sende radio til hele Tyskland

Udover den nationale multiplex vil der komme 2-3 multiplexer i hver af de 16 länder. Her vil lytterne kunne høre såvel regionale public service kanaler som private stationer.

Dermed vil der blive mellem 30 og 40 digitale radiostationer tilgængelige for lytterne i hver region i Tyskland.

Erik Henz Kjeldsen, formand for DAB Danmark, siger: " Denne beslutning er en fantastisk nyhed for digital radio i Tyskland - og for Danmark. De største lande i Europa - Tyskland, Frankrig og UK - har alle forpligtet sig til den samme familie af digitale radiostandarder (Eureka 147 familien) - og det gør det nemmere for andre lande, at følge efter. Digitale radioer vil blive endnu billigere, lettere tilgængelige og med nye modeller, der vil virke i alle lande, uanset om landet har valgt DAB, DAB+ eller DMB, som digitale platform. Kort sagt er barriererne for et forenet digitalt radiosystem, for hele Europa, nu nedbrudt."


Foto: Iflg. World DMB Forums hjemmeside findes der i øjeblikket kun 19 digitale radioer, der kan modtage DAB+. Antallet af forskellige modtagere, der kan modtage DAB, er på over 1.000. Én af de modtagere der kan klare DAB+ er den danske BlueTinum - BTH1606, der udover DAB, DAB+ og FM også kan modtage internetradioer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -