Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Brian M vil slagte studenter-medier
Torsdag 1. december 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Hvis bekendtgørelse § 22 stk. 1 bliver vedtaget, vil det betyde, at alle studenter-radio- og tv-stationer i Danmark får reduceret deres tilskud med mellem 29 og 53 procent i 2006. Det har hidtil ikke været vores opfattelse, at regeringen og Dansk Folkeparti's formål med en forenkling af tilskudsordningen var at lukke samtlige studenter-radio- og tv-stationer i Danmark. Men måske har vi taget fejl...". Det siger Kenneth Wenzel (billedet), formand for Dansk Student TV Forening til radionyt.com.
Stik mod den officielle udlægning af betydningen af den nye bekendtgørelse om lokal radio- og fjernsyns- virksomhed medfører den planlagte omlægning af tilskudsreglerne, at en stor og velfungerende studenter-tv-station som UTV København skal producere tre timers nyt fjernsyn hver uge året rundt - i alt 156 timers nyt fjernsyn - samtidigt med, at stationen får halveret sit tilskud i forhold til 2005, hvor Mediesekretariatet kun forventede ca. 10-15 timers nyt fjernsyn for de tildelte penge - på et helt år!

"156 timers fjernsyn for 131.000 kr. kan simpelthen ikke lade sig gøre, hverken teknisk eller økonomisk", fastslår Kenneth Wenzel, og peger på, at betydningen af den nye bekendtgørelse er den samme for alle de danske studentermedier.

Kulturministeriet har i en skrivelse til Kulturudvalget, forklaret at “forenklingen af tilskudsordningen medfører, at de enkelte lokale stationer - alt andet lige - vil modtage et højere tilskud”. Men det er iflg. Dansk Student TV Forening langt fra sandheden. Det er faktisk forkert, da samtlige 90 radio- og tv-stationer, som Radio og Tv-nævnet i 2005 har givet programtilskud til, får reduceret deres tilskud kraftigt.

Dansk Student TV forening forstår ikke, hvordan Kulturministeriet har tænkt sig, at man skal kunne drive en tv-station, som sender tre timer eller mere om ugen, for kun 131.000 kr. for et helt år. Det er det samme som TV 2 Lorry bruger på at producere én times fjernsyn!

Kenneth Wenzel mener, at det ser sort ud for de idébaserede radio- og tv-stationer i Danmark, da regeringen forringer vilkår og økonomi hvert år. Han er bange for, at hvis der ikke sker en forbedring af situationen meget snart, så lukker en lang stribe små stationer i 2006. Herfter vil det for alvor blive de kommercielle interesser, der kommer til at dominere det danske medielandskab.

Dansk Student TV forening har i et høringssvar foreslået følgende:

- Dansk Student TV forening opfordrer Kulturministeriet og Kulturudvalget til, at det maksimale antal tilskudsberettigede sendetimer sættes til seks timer/uge for tv og 30 timer/uge for radio.

- Dansk Student TV forening foreslår, at man ikke pludselig indfører, at “genudsendelser ikke indgår i beregningsgrundlaget” af driftstilskuddet jvt. § 22 stk 1.

- Dansk Student TV forening foreslår, at man en gang for alle får skrevet i bekendtgørelsen, at fordelingen af tilskuddet til radio og tv er hhv. 40 pct. til radio og 60 pct. til tv. Derved undgår man tvisterne mellem radio- og tv-organisationerne, når der bliver færre og færre penge at producere for.

- Dansk Student TV forening skal anmode Radio- Tv-nævnet om at se nærmere på, om det virkelig er rimeligt, at man ikke kan få driftstilskud (licensmidler), hvis man har sponsorindtægter. Det kan ikke være rigtigt, at de ikke-kommercielle stationer skal stilles ringere end DR og TV 2 regionerne, som også finansieres af licensmidlerne og som godt må have sponsorindtægter.

Herudover foreslås, at Tilskudspuljen igen bliver sat op til minimum 50 millioner kr. Det vil virkelig gøre en stor forskel! Der er absolut ingen grund til, at man finansierer driften af Radio- TV nævnet ved at tage 4,2 millioner kr. årligt af Tilskudspuljen og at man bruger 5 millioner kr. årligt af puljen til Zentropas 'Station Next'.

Slutteligt er de høje danske musikafgifter til Koda og Gramex specielt for studenter-radio-stationerne et stort problem. En konsekvens af de udgifter er, at række studenter-radio-stationer ikke har råd til at spille dansk musik, da det er for dyrt i Gramex-afgift! En fair afgift vil være max. 10 pct. af indtægterne i alt til musik-rettighedsorganisationerne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -