Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB er forældet. Nu kommer DRM
Onsdag 23. november 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DAB er et forældet system, mener flere. Fremtidens radiolytning kommer til at foregå på forskellige platforme, hvoraf DRM systemet anses som det mest fremtidssikrede. Fra Radio ABC i Randers siger direktør Ole Søndergaard, at DAB umiddelbart er uinteressant - dels fordi kvaliteten ikke er meget bedre end FM og dels fordi de lokale stationer tænkes placeret i det meget lidt attraktive L-bånd. Radio ABC vil i stedet starte prøveudsendelser i DRM på 26 MHz båndet.
Nye radioer, der sendes på markedet i de kommende år vil - udover FM og DAB også kunne modtage stationer, der sender i nyeste system: DRM.

Derfor kan en DAB radio købt i dag allerede være forældet om få år, eller i bedste fald ikke i stand til at modtage alle de mulige digitale stationer. Det engelske firma Radioscape har netop lanceret det første fuldt integrerede modtager modul, der kan modtage både DAB, DRM, AM og FM.

For at undersøge og kortlægge det nye digitale system, har Radio ABC i disse dage anmodet IT- og Telestyrelsen om at stille en frekvens til rådighed for forsøgsudsendelser med DRM, der forventes at kunne finde sted snarest.

Direktør Ole Søndergaard: ”Radio ABC har ved flere lejligheder sat dagsordenen. Vi skal da heller ikke lægge skjul på, at DAB for os umiddelbart er uinteressant. Kvaliteten er ikke meget bedre end FM, og så skal lokalradioer samtidig placeres i det meget lidt attraktive L-bånd. Og det er åbenlyst, at DAB kun opnår udbredelse i Storbritannien og måske/måske ikke i Danmark. Alle andre steder er der større interesse for DRM”.

Radio Luxembourg og en lang række andre store radioorganisationer tester for tiden i mellembølge og kortbølgebåndet. I bl.a. Tyskland, Frankrig og Storbritannien sendes der prøveudsendelser på 26 MHz området - hvor der er en stor ledig frekvenskapacitet - og det er i dette område, at Radio ABC håber at kunne sende prøveudsendelser i nær fremtid.

DRM ventes også introduceret på FM-båndet i løbet af et par år under navnet DRM+.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -