Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Carina Christensen glad for ny aftale
Torsdag 11. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den konservative kulturminister Carina Christensen er lettet over, at der nu er indgået en aftale om radiomarkedet. Hun vurderer, at der nu endelig sker noget for at løfte det haltende kommercielle radiomarked. Også Frederik Meyer, adm. direktør for SBS Radio, er yderst tilfreds med forliget. Hos DR kalder generaldirektør Kenneth Plummer den nye aftale for "klog og visionær."
En af punkterne i den nye aftale er, at FM4, FM5 og FM6 skal udbydes ved en skønhedskonkurrence. Der skal dermed ikke længere betales en koncessionsafgift, men forligsparterne er enige om, at der i stedet vil kunne opkræves en afgift af det overskud der måtte komme.

"Men hvorfor skal de ikke bare betale selskabsskat som alle andre virksomheder," spørges der om i dagens udgave af Jyllands-Posten.

"Hvis det mod forventning bliver en styrtende god forretning, skal der være en mulighed for staten at få koncessionsafgiften. Det er helt naturligt, at staten forbeholder sig retten til det, men der er vi slet ikke endnu," forklarer den konservative kulturminister til avisen.

Et andet aspekt er, at der ikke kommer en replanlægning af FM-båndet.

Carina Christensen erkender overfor Jyllands-Posten, at VK-regeringen i hele sin levetid har snakket om en replanlægning af FM-båndet, men hun mener, at tiden nu er løbet fra replanlægningen, og kalder DAB for fremtidens teknologi, selv om FM vil være der nogle år endnu.

Frederik Meyer fra SBS Radio , der driver TV 2's fiaskoramte radiosatsning under navnet Nova FM, er iflg. Jyllands-Posten yderst tilfreds med forliget, selv om han vil afvente de endelige udbudskrav. Han er også tilfreds med, at der ikke gennemføres en replanlægning, og at der lægges op til en fokusering på de høje vederlag til KODA og Gramex.

Iflg. Berlingske Tidende er der også stor begejstring i DR for den nye tillægsaftale til medieforliget. Kenneth Plummer er særlig glad for, at DRs ønske om at satse på DAB frem for FM er blevet hørt. Han kalder aftalen klog og visionær.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -