Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lars Daneskov er mest populære radiovært
Tirsdag 15. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
B.T. har i samarbejde med Gfk spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne om, hvem der er den bedste radiovært. Ikke helt overraskende er det P3's Strax-vært Lars Daneskov (billedet) der kommer ind på en førstepladsen. På andenpladsen kommer Nis Boesdal fra P4 - kendt for 'Danmarksmester'. Nummer tre er Alex Nyborg Madsen, der i øjeblikket bl.a. kan høres hver søndag formiddag på P4, - mens nummer fire er Jørgen de Mylius. og på en overraskende 5. plads kommer nyhedsoplæser Ole Corneliussen. Højest placeret fra den kommercielle radioscene er Lille Lars fra The Voice, der som nr. 16 er den eneste ikke-DR radiovært blandt de 20 øverste på B.T.'s popularitsbarometer.
B.T. skriver, at danskerne foretrækker de kendte, modne DR-værter - de værter som lytterne har en nærmest personligt forhold til, selv om de bare er en stemme i æteren.

Først længere nede på listen finder man unge værter, som den næsten nye Camilla Ottesen og Jesper Dein. "Ældre studieværter? Der er jo tale om mænd i deres bedste alder," siger radiodirektør Leif Lønsmann, og fortsætter: "Det er mit indtryk, at målingen rammer meget pænt i midten. Det har noget at gøre med, at de henvender sig lidt bredere end de yngre værter, som sigter på en mere snæver målgruppe"

Leif Lønsmann tror, at lytterne lægger vægt på sproget, nærvær, personlighed og troværdighed. Studieværten skal være én, man skal have tillid til.

Lars Daneskov er glad for placeringen og siger til B.T..: "Nu har jeg været i radioen i 16 år, så folk stemmer nok på mig, fordi de kan huske mig. Jeg har jo siddet på 'Godmorgen P3', som når ud til en masse lyttere. Det gør jeg ikke længere, men det tager som regel meget lang tid, før folk ser den ændring", siger 39-årige Lars Daneskov, som giver denne forklaring på sin popularitet: "Jeg håber, at de lyttere, der har stemt på mig, har lagt vægt på, at jeg er et ordentligt menneske. At jeg er en ven, som de kan tænde og slukke for, når de har lyst til det. Når jeg siger et ordentligt menneske, mener jeg, at det drejer sig om at lade være med at lyde for selvfed. At tro at man er den fedeste i verden", siger Lars Daneskov.

DR har 68 pct. af al radiolytning i Danmark, mens den største kommercielle station - The Voice - har 4.8 pct. Det afspejles også af listen, hvor de 20 øverste pladser besættes af værter fra DR - på nær 16. pladsen, hvor Lille Lars fra The Voice, ganske imponerende har sneget sig ind.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -