Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forvirringen om 'Radio Møller' fortsætter
Tirsdag 1. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Skal den nye private radiokanal - der skal erstatte P2 - være som P1 eller som den norske P4? Ingen ved tilsyneladende, hvad ministerens plan er. Det skriver Berlingske Tidende i dag. Bliver det en popkanal, som den norske P4 Radio Hele Norge, så giver det anledning til bekymring hos både Radio 100FM og ikke mindst SBS Radio (NOVAfm og The Voice). NOVAfm er underlagt public service krav, men i stedet for at penge fra staten, så betaler NOVAfm årligt millioner af kroner til staten.
"Det er direkte konkurrenceforvridende, hvis den nye kanal får 100 mio. kroner for at spille popmusik, mens vi skal betale 23 mio. - og stadig er forpligtet til at sende 1.000 timers nyheder om året," siger Frederik Meyer, adm. direktør i SBS Radio - og dermed også chef for NOAVfm.

Fra Radio 100 FM lyder det:

"Det vil være værre end nu, for P2 er ikke konkurrent til os. Hvis vi får en licensfinansieret kanal, vil det betyde mere unfair konkurrence. Hvis de i stedet for lod den være bare delvist reklamefinansieret, kunne den være med til at løfte markedet," siger adm. direktør Jim Receveau til Berlingske.

Det er MTG, der driver den norske P4 Radio Hele Norge. MTG driver også en tilsvarende populær kanal i Sverige, og MTG i Danmark vil ikke afvise, at man kunne være interesseret i at byde på den ledige radiokanal, når DR P2 lukkes.

"Først skal vi se betingelserne i udbuddet og se, om det er realistisk at lave en radiokanal, der kan konkurrere med DR på de betingelser, politikerne har. Vi er jo oppe imod en spiller, der er rigtig, rigtig dygtig til at lave radio," siger MTGs danske direktør, Jørgen Madsen.


Oppositionen kalder Per Stig i samråd

Det er ikke kun i medierne, der hersker stor forvirring om, hvad det er for en radiokanal kulturminister Per Stig Møller (Kons.) egentlig vil have. Også politikerne undrer sig.

Oppositionen har nu kaldt kulturministeren i samråd om den nye radiokanal.

"Ministeren har på intet tidspunkt forklaret, hvad det er for en kanal, der skal etableres. Og vi mener, at både borgerne og de kommercielle stationer har krav på at vide, hvad de betaler for, og hvad de er oppe mod," siger Mogens Jensen, kulturordfører i Socialdemokratiet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -