Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioen hjalp danskerne
Fredag 22. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da alt i Danmark blev dækket af sne og da busser og tog meldte pas og mange veje blevet lukket pga. snestormen, blev radioen den vigtigste livline for mange danskere. Bl.a. gjorde DR's regionalradio i Århus, Østjyllands Radio, en ihærdig indsats med formidling af aflysninger og trafikmeldinger.
Østjyllands Radio bragte ikke alene aflysninger af skoleundervisning, mødeaflysninger og informationer om vejr og trafik - men formidlede også hjælp til strandede skolebørn i en bus, kaffe til folk i biler - og sendte beskeder til de folk, der sad hele natten i bilerne på motorvejen.

Østjyllands Radio udvidede sendetiden både i dag- og aftentimerne og formidlede også informationer om situationen på stationens website, hvor man - mens uvejret var værst - havde 25.000 besøgende. Flere gange gik serveren ned.

Radiodirektør Leif Lønsmann er glad for DRs dækning: "I et uvejr som dette viser radiomediet sin allerstørste styrke. Alle har brug for informationer hvor end de er og hvad end de planlægger at foretage sig. Og her er radioen den bedste budbringer, for den er hurtig, præcis og tilstede hvor som helst. Og i den slags situationer er der ingen, der kan gøre det så godt som DR. Det viser vigtigheden af at have en stærk Public Service Radio. Vores regionale radioer har været i døgndrift omkring sneberedskabet, og jeg har i de sidste dage fået talrige mails fra lyttere som har takket DR for de gode trafik- og vejrinformationer. Vi investerer store kræfter i hele tiden at forbedre vores trafikinformation, og lytternes henvendelser denne gang tyder på, at vi kan være stolte af den service vi har ydet under snevejret. Her er ikke blevet oppisket nogen katastrofestemning, men journalisterne har hjulpet borgerne på bedste vis."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -