Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Aldrende rockmusikere forstår ikke, at de ikke mere spilles på P3
Søndag 10. juni 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
”DR mangler fundamental respekt for mange af de navne, der i dag kan betegnes som veteraner på den danske pop- og rockscene. Det er kynisk, menneskefjendsk og et svigt af vor kulturarv”. Det mener Gnags-forsanger Peter A.G. Nielsen, der som mange af sine jævnaldrende kolleger har oplevet at blive vejet og fundet for gammel i gårde til at få spilletid på P3.
"DR og P3 især er med til at ensrette og bestemme den musik, de fleste danskere får at høre. Men det er ikke en musikalsk linieføring, der giver lytteren mulighed for at få en fornemmelse for kontinuitet og kulturel oprindelse", lyder advarslen fra Peter A.G. Nielsen iflg. Berlingske Tidende.

Tidligere kendte P3 navne som Kim Larsen, Anne Linnet, Hanne Boel og Michael Falch har også svært ved at få ørenlyd i den daglige sendeflade på P3.

Kritikken afvises af DRs musikredaktør, Eik Frederiksen, der mener, at DR stadig slår et væsentligt slag for den unge danske sang. Men det er nødvendigt at vælge – og ikke mindst vælge fra – i dagens mangfoldigt myldrende verdensbillede, siger musikredaktøren.

”Det er ikke nogen naturlov, at man skal spilles på P3, blot fordi man har 25 år på bagen i musikbranchen. P3 er primært ungdommens kanal, og det skal musikken afspejle. Så kan man i stedet tune ind på P4, hvis man vil høre navne som Hanne Boel eller Poul Krebs,” siger Eik Frederiksen.

P3s målgruppe er gruppen under 40 år, mens P4s målgruppe er lyttere over 40. Omkring 1/3 af den musik der spilles på P3 er dansk mens omkring halvdelen på P4 er dansk. Peter A.G. er selv 49.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -