Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio stævner staten for 245 mio. kr
Onsdag 9. august 2006
Af Karsten Jensen
 
14 dage før FM5 på ny skal på auktion har Sky Radio, i dag, indgivet stævning mod Radio- og TV Nævnet i sagen om den femte radiokanal, som blev bortauktioneret til Sky for godt tre år siden.
Sky Radio konstaterede efter halvandet års drøftelser med Radio- og TV Nævnet, at der var omfattende fejl og mangler i udbuddets beskrivelse af det tekniske grundlag for kanalen. Det var teknisk umuligt at opnå den lovede dækning af befolkningen. Det var i udbudsmaterialet lovet en dækning af befolkningen på 78 procent. Den mængde lyttere kunne ikke nås i den lovede kvalitet, oplyser Sky Radio i dag om stævningen.

”Der var langt flere forstyrrelser i den femte radiokanals sendenet end i DR’s sendenet. Varen blev ikke leveret i den kvalitet, der var lovet og som der blev betalt for. Radio- og TV Nævnet kunne eller ville ikke bidrage til en løsning af problemerne,” forklarer Kasper Krüger fra Sky Radio.

Adm. direktør i Sky Radio, Kasper Krüger, fortsætter: "Sky Radio fik aldrig adgang til den dækning på 78 pct. af befolkningen, som Sky Radio havde fået lovning på og betalt for. Kanalen kunne kun modtages af højst 63 pct. af den danske befolkning i den lovede tekniske kvalitet."

De frekvenser, der anvendes i Danmark til radio, er tildelt ved internationale aftaler i Geneve i 1984. Disse aftaler omfatter bl.a. en fælles definition af teknisk kvalitet og dækningsområde. Ved udbuddet af den 5. radiokanal valgte staten at fravige denne definition. Dette fremgik ikke af udbudsmaterialet, som lå til grund for auktionen over kanalen, eller andre steder, forklarer Krüger.

"Når den danske stat inviterer til internationalt udbud, må man gå ud fra, at der er benyttet den beregning på befolkningsdækning som de internationale radiostationer kender," siger Kasper Krüger.

Sky Radio indstævner Radio- og TV Nævnet for at få tilbagebetalt den købesum Sky Radio har betalt for radiokanalen samt tab i forbindelse med kontrakten. Det drejer sig foreløbig om et beløb på i alt 244.645.000 kr.

Natten til 15. november 2005 sendte Sky Radio for sidste gang.

Læs stævningen her:
http://www.skyradio.dk/docs/Sky_Radio_staevning_mod_staten.pdf


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -