Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1-programmet 'Harddisken' fylder 15 år
Onsdag 31. december 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR P1's 'Harddisken' fylder halvandet årti. I den anledning sendes to fødselsdags- programmer, hhv. fredag den 2. januar og onsdag den 7. januar. Og så får 'Harddisken' ny fast sendetid i 2009: onsdage kl. 13 - med genudsendelse (uændret) søndage kl. 16.
Den 9. januar 2009 er det 15 år siden den første udgave af P1’s Harddisken gik i luften, med hvad redaktionen selv i en blogpost kalder ’...en skønsom blanding af demo-lejr i Nordjylland, kulturkommentarer og historien om Søren Faulis nye mobiltelefon’.

Harddisken har dermed gennem halvandet årti forsøgt at forklare de konkrete teknologiske udviklinger og deres konsekvenser for kulturen, samfundet og hverdagen, i erkendelsen af, at teknologien er en væsentlig faktor i samfundsudviklingen og vores færd mod fremtiden.

Harddisken - som i dag bestyres af værterne Anders Høeg Nissen og Henrik Føhns - retter således det journalistiske, formidlende blik mod informationssamfundet, digitale drømme og virtuelle visioner.

I anledning af fødselsdagen sender P1 fredag den 2. januar en særudgave med udvalgte indslag fra Harddiskens historie, og onsdag den 7. januar kigger Harddisken sammen med to gæster på teknologiens udvikling fra starten af halvfemserne til i dag - nationalt og globalt - og retter også blikket lidt frem mod de næste 15 års tid.

Fra og med 7. januar skifter Harddisken i øvrigt sendetid fra om fredagen kl. 15 til om onsdagen kl. 13.03. Genudsendelsen vil dog fortsat ligge om søndagen kl. 16.03 - og hjemmesiden, lydstreams og podcast vil også være at finde dér, hvor man plejer.


15 år med teknologien - fra 386'eren til Google

Harddisken har gennem det sidste halve års tid haft sin egen gruppe på Facebook - som alle kan blive medlem af - og i anledning af fødselsdagen har redaktionen via sin blog på dr.dk bedt om medlemmernes bidrag: Man kan byde ind med en lille historie om sine oplevelser med eller om teknologi, fra de seneste 15 års tid - og muligvis tager redaktionen den så med i en af programmets fødselsdagsudsendelser i januar.

Som inspiration kan man f.eks. spørge sig selv: - Hvor tåbeligt lille var din harddisk i 1994? Hvordan ændrede det dit liv at få en mobiltelefon? Hvordan var det at opdage onlinespil, og pludselig bruge alle nætterne foran skærmen? Hvor skræmmende var det at opdage, at alle dine e-mails bliver logget? Tænker du, at vi er kommet langt siden 1994, eller har tingene i virkeligheden ikke ændret sig så meget?


Om værterne

Anders Høeg Nissen er uddannet bachelor i litteratur- og medievidenskab.

Han har med enkelte afbrydelser været vært på Harddisken siden 1. januar 2000, med skiftende værts-kolleger. For tiden kører Henrik Føhns og han parløb bag mikrofonerne.

Før HD lavede han freelancearbejde på bla. Filmkalenderen, JP København, P1 og P3, har bidraget til antologien Klondyke og Karaoke, og har været manuskriptlæser på Thura Film.


Henrik Føhns er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og den nederlandske journalisthøjskole i Utrecht.

Efter seks år som journalist og redaktør i den skrevne presse vendte Henrik Føhns fra årsskiftet 2007 tilbage til det program, som han var med til at udvikle og starte i 1993. Gennem knap syv år var han en af programmets værter. Henrik Føhns har fra 2003 til 2006 været redaktør på månedsmagasinet Samvirke og tilbragte før det to år som IT- og videnskabsjournalist på Børsen/Berlingskes Nyhedsmagasin.

I 2000 var han programchef på Danmarks første tv-station på nettet, TVropa.com (en del af Zentropa), og fra 1993-2000 var han medredaktør og vært på Harddisken på P1 samt vært på Harddisken Color på DR2 i 1998.Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -