Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Der lyttes mest radio i januar og februar
Torsdag 18. november 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens der er meget store sæson-udsving i tv-seningen måned for måned, så er der kun mindre udsving i radiolytningen. Men forskel - det er der dog. DR Medieforsving har lavet et nærstudium af lyttertallene fra Gallup, og det viser sig, at der lyttes mest radio i januar og februar måneder. Og så er november den måned i hele året, hvor flest danskere hører radio.
I november måned hører næsten 81 procent af alle danskere over 12 år radio hver dag, viser tallene. Og set over en uge er det hele 96,5 procent af alle danskere, der finder noget at lytte til på de danske radiokanaler i november.

Til gengæld lytter vi i længst tid i årets første måneder, nemlig i januar og februar.

Ikke overraskende er juli den måned, hvor færrest stiller ind på de danske radiostationer. Her er det kun syv ud af 10, der hører radio hver dag – og 87,3 procent, der gør det i løbet af en uge.

”Hvis man lige ser bort fra sommerferien, hvor flere rejser udenlands og har svært ved at bade i de danske radiobølger, er danskernes forhold til deres radio meget stabilt hen over året," forklarer medieforsker Dennis Christensen, der tror, at november er så stor en radiomåned, fordi meget få holder længere ferier og rejser væk i den måned, hvor sur den så end kan være.

"Helt overordnet kan man sige, at tallene understreger radioens funktion som hverdagens følgesvend – én, der bare er til stede i langt de fleste danskeres hverdag," siger Dennis Christensen.

Den gennemsnitlige danskers radioforbrug spænder fra 1 time og 56 minutter i juli måned til 2 timer og 11 minutter i november og 2 timer og 13 minutter i januar og også februar måned.
Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -