Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Regeringen vil gøre DAB til den
primære radioplatform

Torsdag 29. januar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den britiske regering har i dag besluttet at satse på DAB som fremtidens primære platform for radio. Samtidigt har man afvist at sætte en dato for lukning af de analoge signaler på FM-båndet. Det sker fordi regeringen mener, at der ikke er nogen grund til at analog og digital radio ikke kan eksistere samtidigt.
I rapporten 'Digital Britain', der er blevet offentliggjort i dag, fastslås det, at regeringen er indstillet på gøre DAB til den primærke distributionsmåde for radio. Det hedder i rapporten at DAB er blevet forbrugernes fortrukne medie i UK, og at DAB er det rette valg af platform for digital radiolytning. Det skriver The Guardian.

Regeringen anerkender dog samtidigt, at der fortsat er lang vej igen og at meget skal gøres. Bl.a. og ikke mindst skal DAB-dækningen være mindst lige så god som FM-dækningen.

Det afvises, at der kan blive tale om en forlængelse af kommercielle stationerns analoge og digitale sendetilladelser, som det ellers er blevet foreslået. Alle tilladelser skal derfor - som hidtil - efter en årrække gennem en offentlig udbudsrunde.

Regeringen ser gerne, at DAB integreres i fx mobiltelefoner og ikke mindst, at DAB bliver standard i nye biler.

Til gengæld har regeringen pure afvist at FM-båndet skal lukkes. Der bliver altså ikke noget at en lukning af FM-båndet i 2017, som tidligere foreslået. "Rationalet for skiftet fra analog til digital kan ganske enkelt ikke overføres fra tv til radio," fastslår rapporten. Analog og digital radio kan nemlig sagtens eksistere side om side - uden at forstyrre hinanden - modsat på tv-området.

Hastigheden hvormed fx bilradioer udskiftes peger også på, at en gradvis overgang fra analog til digital radio er bedre.

Vurderingen i rapporten fra regeringen er, at den digitale radiolytning skal op på over 50 pct. før man vil kunne "sparke" en plan for overgang til DAB i gang. I øjeblikket sker 11.4 pct. af den samlede radiolytning i UK på DAB.

En anden forudsætning for en overgang til DAB er, at mindst 90 pct. af befolkningen og alle vigtige vejstrækninger dækkes af DAB. Det ventes ikke at ske før 2015.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -