Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Min bøn er, at DR forpligtes til at lave
public service på alle sine FM-kanaler

Torsdag 7. oktober 2010
Af Jim Receveur, adm. direktør Radio 100FM
 
UGENS KLUMME: I den forløbne weekend var jeg sammen med flere hundrede kolleger for at fejre 10-års fødselsdag for Radiodays. En branchekonference for radiofolk, hvor vi kan høre nyt, samle viden, lære, debattere, diskutere vore sammenfaldende interesser og fejre vore resultater.

Den gamle diskussion om Koda og Gramex (rettighedshavere, der får penge, når vi spiller vores musik), der gør det svært/umuligt for os kommercielle at betale, før vi kan tjene penge, var oppe. Ikke mindst med de nye platforme, DAB og internet, for øje! Vi debatterede det nye udbud af FM 4 med kælenavnet 'Radio Møller', som i november 2011 skal erstatte P2.

Og så diskuterede vi i dén grad 'public service-kontrakten', som politikerne også diskuterer nu: altså aftalen mellem Kulturministeriet og DR, rammerne for, hvad DR skal producere af radio for de omkring 700 millioner, de får i licens.

Radio Møller kan modtage op til 100 millioner om året og DR op imod 700 millioner.

Om jeg er misundelig? Ja en smule, må jeg indrømme.

Tror jeg, jeg kunne gøre det bedre for færre penge? Muligvis.

Men det, jeg allermest ønsker mig, er klarhed! Jeg ønsker, at politikerne er mere præcise med, hvad de skriver i kontrakten.

At de er sikre på, at DR producerer de FM-kanaler og sender de FM-programmer, som private stationer bare ikke kan, fordi de må have en vis sum af lyttere for at kunne sælge reklamer. De private skal så at sige finde pengene selv! Jeg ønsker ikke, at DR skal have færre penge end de 700 millioner. Men jeg ønsker, at pengene skal bruges på at skabe og lave det, som private stationer ikke kan! En af de helt store prisvindere ved årets radiofest var P4, som vandt to priser for sit program, hvor de 9. april i år med reportager og historiske factsgik 70 år tilbage til den tyske besættelse.

Kære DR! Når I laver sådanne programmer, er jeg stolt af at betale licens. Det er, hvad jeg personlig vil kalde originalt, lærende, underholdende og ægte public service! DR , jeg kan ikke lave den slags radio i kommercielt regi. Og det vil være udfordrende for selv den nye Radio Møller at gøre det på daglig basis. Radio Møller vil få op til 100 millioner årlig.
MEN DR VIL fortsat få op imod syv gange så mange ressourcer via licensen. Så min bøn er, at DR bliver forpligtet til at investere i public service på alle sine FM-kanaler.

Og at DR ikke alene putter den slags programmer på DAB, hvor DR kun møder 7 pct. af sine lyttere i dag! Vær sikker på, at det skrives ind i kontrakten mellem DR og ministeriet, at der skal mere public service på FM-kanalerne.

Og invester i en fremtid, hvor DR er forpligtet på de områder, hvor de private ikke har finanserne!.

Min bøn er, at DR bliver forpligtet til at investere i public service på alle sine FM-kanaler



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -