Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Arrogant at DR ikke spiller dansktop
Fredag 3. oktober 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ingen kan være tjent med, at den traditionelle dansktop forsvinder fra DR's FM-kanaler, mener Venstres kulturordfører Troels Christensen. "Det grænser til det arrogante, når en public service-station på den måde ignorerer lytternes ønsker," siger han.
"Vi skal som politikere ikke blande os i public service-stationernes dispositioner, men i situationer som denne er vi forpligtede til at gøre opmærksom på problematikken," siger Troels Christensen til Berlingske Tidende.

"Mange af dansktoppens lyttere har ikke mod på at sætte sig ind i DAB-radioens tekniske funktioner, og det skal de ikke straffes for. I dag har kun 20 procent af befolkningen en DAB-radio, og vi ved, at mange nyder at lytte til musik, mens de kører bil, hvor DAB-kanalerne slet ikke er tilgængelige. Public service skal i sin natur være offentligt tilgængelig, og derfor er det også vigtigt, at DR ikke tvinger sine lyttere til at bruge bestemte teknologier," fortsætter Troels Christensen.

Han finder det stærkt problematisk, at lyttere der ønsker dansktopmusik, er nødt til at købe en DAB-radio for at høre denne genre. Med alle de FM-kanaler DR råder over, må der også være plads til dansktop.

Iflg. DR's chefredaktør for musik Ole Mølgaard er der dog ikke noget at komme efter, og siger til Berlingske Tidende, at han ikke mener at man i DR er arrogante.

Ole Mølgaard oplyser, at det mest er de ældre, der køber DAB-radioerne.

Han siger videre, at DR bestemt ikke er ved at udfase dansktopmusik på FM-båndet og tilføjer: "Men skal dansktoppen overleve, bliver vi nødt til primært at spille den fornyende del af den på P4."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -