Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre skiftede mening om replanlægning
Torsdag 11. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
VK-regeringen har opgivet at skaffe plads på FM-båndet til flere kommercielle kanaler, fordi den tror, at danskerne i fremtiden hellere vil lytte til DAB-radio, siger Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby. Det er Venstres folketingsgruppe, der har besluttet kursskiftet, som bl.a. sker fordi man har lyttet til alle i branchen.
Replanlægningen af FM-båndet har været VK-regeringens målsætning, lige siden den tiltrådte, men idéen er nu helt opgivet.

"Vi har simpelthen skiftet mening efter en lang og grundig overvejelse. Der er jo gået rigtig mange år, og den replanlægning skulle have været lavet for fem-seks år siden, hvis den skulle have givet mening," siger Ellen Trane Nørby til netavisen 180 Grader.

Hun mener i stedet, at fremtiden ligger i digital radio. Hun vil ikke være med til at udnytte FM-båndet (ved en replanlægning . /red.) indtil DAB eller DAB+ slår igennem. Men hvorfor?

"Fordi vi også lytter til de kommercielle, og lige nu - jeg ved ikke, om det er gået op for dig - er der finanskrise, og der er ikke særlig stor investeringslyst. Så i stedet for at sætte en replanlægning i gang, som koster et sted mellem 60 og 100 mio. kr ...", forklarer Ellen Trane Nørby.

Hun erkender, at det ikke er penge, som staten skal betale. Og hun er helt sikker på, at ingen andre er parate til at investere de mellem 60 og 100 mio. kr. en replanlægning koster.

Hun slår på, at man har valgt "den strategi, som alle i branchen anbefaler. Den eneste, som holder fast i, at en replanlægning er en god idé, er Kasper Krüger (Ellen Trane Nørbys partifælle og direktør for Sky Radio, /red.). Alle andre i branchen har lavet et fælles udspil, hvor de faktisk også går ind og foreslår en slukkedato på FM."

"Alle de andre, er det dem, som er på FM-båndet i forvejen - Danmarks Radio, ejerne af NOVA fm og Radio 100FM, og lokalradioerne? Altså dem, som nødigt vil udsættes for yderligere konkurrence," spørger 180 Grader.

"Nej, det er ikke kun dem," svarer Ellen Trane Nørby - og henviser til "forskellige folk og aktører" samt "aktører, som er på nettet i dag" og "potentielle aktører - alt fra dagblade til andre virksomheder."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -