Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Driftstilskud til lokalradio for 2007 uddelt: Over 2 mio. kr. til Bent Hansen
Tirsdag 9. januar 2007
Af Eric Larsen
 
Mediesekretariatet har offentliggjort fordelingen af driftstilskud til radiodrift for 2007, og en række radiostationer går hårde tider i møde, da de ikke har fået tilsagn om støtte. Til gengæld er støttebeløbene blevet pristalsreguleret pænt opad, og ikke overraskende betyder det at Bent Hansen (billedet) og Kommunikationscentret i København igen i år får både førstepladsen plus en ny rekord i tildelte støttebeløb. Andre stationer - bl.a. i Ringkøbing og på Amager - holder sig heller ikke tilbage for at lave krumspring, når der er udsigt til ekstra midler.
Puljen for driftstilskud til lokalt, ikke-kommercielt radio og tv udgør i 2007 i alt 48,8 mio. kr. Heraf er 2 mio. kr. øremærket til en særlig pulje med ekstra støtte til handicap-, højskole- og studentermedier.

Der kan maksimalt opnås støtte til 15 timers udsendelse pr. uge, hvoraf der ikke må indgå genudsendelser. Det betyder, at langt de fleste sendetilladelser modtager et standardbeløb for 2007 på 161.661 kr. Driftstilskuddet må anvendes til faste udgifter, lønudgifter og indkøb af udstyr. Til gengæld må den støttede station IKKE have nogen form for reklameindtægter! Gaver og støttebeløb fra lytterne accepteres dog. Endelig kan verserende eller afsluttede sager om overtrædelse af medieansvarsloven betyde, at der ikke kan opnås støtte.

De senere års topscorer i støttebeløb, Kommunikationscentret v/ Bent Hansen kommer ikke til at lide nød i 2007. En række sendetilladelser med tilknytning til den socialdemokratiske fagbevægelse, der alle sender fra Kommunikationscentret på Hammershusgade 15 i København, vil over én kam modtage standardbeløbet hver. Således vil sendesamvirket 'Station Amager' (Tårnbys FM 103.4), der udmærker sig ved at sende timevis af nonstop musik – modtage 4 x standardbeløbet. Andre musikbaserede lokalradioer med et lignende antal sendetimer pr. uge, men som kun er i besiddelse af én sendetilladelse, må ærgre sig grusomt.

De ”arbejdsmarkedsrelaterede” nonstop magasinprogrammer fra fagbevægelsen, der udfylder sendefladen på Radio Storkøbenhavn/FTF-Frederiksberg (Frederiksbergs FM 92.9) og på Station København/FTF-København (Københavns FM 102.9) udløser yderligere 4 x standardbeløbet. Hertil kommer den lille GLR i Gentofte, der modtager 64.665 kr. Fra Bent Hansens Kommunikationscenter sender desuden 3 små indvandrerstationer, Somali Radio, Radio Aap Ki Awaz og Dobre Vibracije. Alle 3 modtager standardbeløbet. Kommunikationscentrets tv-station, Station Øresund, er tildelt et driftstilskud på 323.323 kr.

Alt i alt vil Radio- og tv-nævnet sende checks til Kommunikationscentret for 2.166.259 kr. – en fremgang på næsten 400.000 kr. i forhold til sidste års støttebeløb.

Den særlige støttepulje til handicap- og studenterradioer betyder et noget højere standardbeløb til disse. Universitetsradioen i København, Radioti på Frederiksberg, OSR og UFM i Odense, samt Studenterradioen i Århus modtager alle et forhøjet driftstilskud på op til 235.464 kr. De ingeniørstuderende bliver dog også i år ekstra forgyldt, da deres radiostation XFM har sendetilladelse i både Lyngby og København, og kan derfor hæve det dobbelte beløb: 470.928 kr.

På listen leder man forgæves efter Studenterradioen i Aalborg, der ikke har fået tildelt støtte for 2007. Det samme gælder for Indvandrerradioen i Aalborg, så lytterne i det Nordjyske må belave sig på, at de lokale græsrødder må spænde livremmen alvorligt ind.

Det samme gør sig gældende for Nørrebro Radio, Radio Hvidovre og Radio F på Frederiksberg, der nu må klare sig uden støttekroner.

Men dem der får tildelt støtte behøver ikke at nøjes med 1 eller 2 sendetilladelser, nogle slipper af sted med at have 3 støtteberettigede sendetilladelser. Ringkøbing Lokalradio får støtte til alle sine 3 sendetilladelser, som udover moderstationen også omfatter ServiceRadio og WeekendRadio. Ifølge de lokale lyttere er de 3 x standardbeløb dog ikke nok, indtægten suppleres også med rigelige reklamebreaks.

UCB Danmark, med rødder i Pinsebevægelsen, er også med på listen over tildelt støtte for 3 sendetilladelser, til henholdsvis UCB Amager, Natradioen New FM (begge FM 103.4) og Rhema Radio (FM 106.3). I øvrigt har UCB netop fået nye selvstændige sendetilladelser i Holbæk, Korsør og på Bornholm, og denne knopskydning vil med garanti vise sig at være en god forretning i de kommende år. Mediehuset Århus lægger også hus til 3 støtteberettigede sendetilladelser, Radio Bazar, Radio Fri og Det Åbne Båndværksted.

Ellers er der på listen over uddelt støtte en lang række adresser, der modtager dobbelt støtte pga. 2 sendetilladelser i samme radiohus. Det gælder f.eks. Højderyggens Lokalradio/Højderyggens Weekendradio, Midtfjord Radio/Frederik d. 7’s Kanal, Odder Weekendradio/Radio Raptus, Radio Kattegat/Radio 2’eren og ikke mindst AmagerLands Lokalradio/Øen Amagers Lokalradio. For sidstnævntes vedkommende kan man også i år på de 2 hjemmesider www.amagerlandslokalradio.dk og www.oenamagerslokalradio.dk se genbrug af det samme foto, med den samme studievært, i det samme studie. Til gengæld smiles der bredt – for dobbelt støtte er lig med kr. 323.322 i 2007.

Endelig fik hverken Frederiksberg-Journalen eller Frederiksberg Natradio tildelt støtte for 2007. Begge sendetilladelser fik inddraget deres støtte allerede i 2006 med begrundelse i de sager om brud på medieansvarsloven, som stationsleder Ole Hans Jensen har været involveret i. Britt Bartenbach fra Frederiksberg Natradio har dog fået reserveret et driftstilskud til hendes nye radiostation ”Radio Ellekær”, der netop har fået tildelt sendetilladelse i Brønderslev-Dronninglund Kommune – tre timer hver nat - efter flere års forgæves kamp mod de lokale nævn.

Desuden er der reserveret driftstilskud til flg. ikke-startede lokalradioer: Radio Håb (der netop har fået sendetilladelse i Århus hver nat kl. 3-5 på en frekvens, der ikke har været i brug siden sommeren 2002) samt ”Radio Ti & Lyt” og ”UFM Roskilde” (hvis ansøgninger stadig er under behandling).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -