Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sadler om: Styrkelse af public service - og færre radiokanaler
Fredag 18. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Færre og bedre radiokanaler, en særlig ungesatsning - 'DR MAMA' - samt et øget fokus på DRs regionale dækning. Det er nogle af de væsentlige strategiske satsninger, som DRs bestyrelse i dag har godkendt. Planerne indebærer bl.a. lukning af en række 'jukebox-kanaler' på DAB og åbningen af bl.a. 'P6 Beat', 'P7 Mix' og 'P8 Jazz' på DAB.
DRs bestyrelse har på et bestyrelsesseminar i dag fredag drøftet og godkendt de strategier, som de kommende fire år skal være den overordnede kurs for DRs public service-virksomhed. Strategierne er udtryk for en udmøntning af den vedtagne medieaftale og public service-kontrakt, skriver DR i en pressemeddelelse.

"De strategier som bestyrelsen i dag har behandlet og godkendt, indebærer samlet set en kursjustering af DRs virke. Public service kommer i endnu højere grad, end det er tilfældet i dag til at blive det centrale omdrejningspunkt. For eksempel ønsker vi, at kulturen kommer til at betyde mere for flere, og at vi dækker det internationale nyhedsstof bedre. Samtidig er det helt afgørende, at DR fremover i højere grad afspejler hele Danmark og bringer flere regionale historier," siger DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen.

I dag er der ifølge DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn mange danske og internationale medier, som alle kæmper om danskernes opmærksomhed. Derfor er det - efter en årrække med byggeri og budgetoverskridelser - nu tid til at sætte indholdet først i DR.

"Ambitionen er helt overordnet at få et skarpere DR, hvor vores public service-fokus i højere grad kommer til at gennemsyre alle de programmer, som vi laver. Vi skal have nyskabende og dagsordensættende programmer af høj kvalitet," siger Maria Rørbye Rønn.

Helt konkret kan seerne, lytterne og brugerne blandt andet forvente:
- Færre og bedre radiokanaler med mere formidling
- En særlig indsats for de unge
- At se og høre mere fra hele Danmark


Færre radiokanaler

Et af de steder hvor der i den kommende tid sker forandringer, er i DRs radioudbud.

På FM vil DR bibeholde de eksisterende kanaler, dog vil P1 og P2 fra november 2011 skulle dele frekvens, da DR mister retten til at sende på den frekvens, hvor P2 sender i dag. P1 vil fremover kun sende på FM på hverdage kl. 06-18. P2 vil sende hverdage på FM i aften og nattetimerne kl. 18-06.00. I weekenden vil P2 sendes klassik musik i morgentimerne på FM-frekvenserne.

P1 og P2 fortsætter samtidig som to hele og selvstændige kanaler på DAB, og DR igangsætter en informationskampagne, som skal kommunikere ændringerne på DAB og FM.

Der vil samlet set blive færre kanaler - i særdeleshed på DAB, hvor en række af de såkaldte 'jukebokskanaler' forsvinder og erstattes af færre men bedre radiokanaler med studieværter og formidlet indhold. Lytterne vil således inden for det næste halve år bl.a. kunne stifte bekendtskab med 'P6 Beat', 'P7 Mix' og 'P8 Jazz' på deres DAB-radio.

DR skærer altså antallet af sine radiokanaler ned - hvor der tidligere i alt har været op mod 30 kanaler, så vil der i fremtiden være 10 radiokanaler. Til gengæld vil man som lytter opleve et højere kvalitetsniveau og en styrket formidling af musikken med nye værter, loves det fra DR i dag.


Begavet indhold med humor til unge

DR vil søsætte en målrettet indsats for de unge, som fremover vil kunne finde tilbud på DR HD, en ny DAB-kanal og på dr.dk. DR skal være bedre end i dag til at levere markant, modigt og moderne ungeindhold.

Af den nye ungesatsning fremgår det derfor, at DR fremadrettet ønsker at skabe et public service-alternativ, som differentierer sig markant fra de øvrige ungetilbud, og som "har noget mellem ørerne".

Ungesatsningen får navnet 'DR MAMA' og vil have sin hjemmebane på DR HD. Her vil der hver eneste dag blive sendt programmer for den unge målgruppe. Kanalen vil fortsat også sende for eksempel søndagsdramatik og film i HD-kvalitet.


Mere regionalt indhold i nationale kanaler

Et tredje fokusområde for DR bliver at styrke dækningen af hele landet, således at seere og lyttere kan genkende deres egen verden i det indhold, de møder i DRs programmer.

Det betyder helt konkret, at seere og lyttere i fremtiden vil få flere historier med et regionalt afsæt - både som lokale nyhedsindslag i TV Aviserne, Radioavisen, på DR Update og på dr.dk, men også i form af nye regionale programformater på radioen og ved at flytte en del af tv-produktionen ud fra studierne og ud i det regionale Danmark.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -